Coronavirusul a făcut mai multe victime ca atentatele din 11 septembrie. Numărul ar putea fi de aproape 70 de ori mai mare

atentatele de la 11 septembrie - turnurile gemene
Foto: captura YouTube

Numărul deceselor cauzate de coronavirus în Statele Unite a depășit 3.000, potrivit autorităților (3.400 până marți, 31 martie). Asta înseamnă, subliniază Washington Post, că pandemia a ucis deja mai multe persoane decât atacurile teroriste din 11 septembrie 2001.

Potrivit ziarului american, oficialii din domeniul sănătății au avertizat că virusul ar putea ucide până la 200.000 de oameni în America, chiar „dacă facem lucruri. . . aproape perfect”.

Statele Unite au devenit, în ultima săptămână, epicentrul pandemiei de coronavirus, înregistrând, în acest moment, peste 160.000 de cazuri confirmate de infectare. Numărul total de cazuri vin din toate cele 50 de state și Washington DC, dar și din celelalte teritorii ale SUA și cetățeni repatriați din alte țări. Până acum, Hawaii și Wyoming sunt singurele state care nu au raportat niciun deces din cauza COVID-19. În ultimele zile, numărul de cazuri noi zilnice s-a situat între 13.000 și 20.000. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here