Kremlinul a confirmat vineri un caz de infecție cu coronavirus în administrația președintelui Vladimir Putin, iar guvernul a anunțat extinderea măsurilor restrictive impuse în Moscova la nivel național, pentru a combate epidemia, scrie Reuters.

Potrivit datelor raportate oficial, numărul de infecții a crescut spectaculos pentru a treia zi consecutiv, ajungând la un total de 1.036 de pacienți. Rusia a raportat până acum 4 decese.

Kremlinul a precizat că au fost luate măsuri pentru a bloca răspândirea virusului după ce un membru al personalului din cadrul administrației prezidențiale a fost contaminat. Potrivit oficialilor, acesta nu ar fi venit în contact cu Putin, însă au refuzat să dea informații legate de identitatea demnitarului.

Putin a declarat săptămâna viitoare ca fiind nelucrătoare, iar Moscova, cea mai afectată zonă din țară, își va închide toate cafenelele, restaurantele și magazinele din acest weekend, cu excepția farmaciilor și a alimentarelor.

Măsura ar fi valabilă până la 5 aprilie. Zborurile internaționale au fost suspendate.

Tot vineri, autoritățile din Rusia le-au cerut cetățenilor să stea acasă și să evite deplasările, cu excepția cazurilor esențiale, în efortul de a combate epidemia coronavirus, scrie agenția Interfax, citată de Reuters.

Apelul către populație a fost lansat vineri de premierul Mikhail Mishustin.

Mishustin a declarat că se impun măsuri mult mai dure, precizând că restricțiile din Moscova vor fi extinse și în alte regiuni ale țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here