Corpuri de copii morți, aduse de valuri pe plajele din Libia, după ce ar fi încercat să ajungă în Europa

Foto: Unsplash

O organizație caritabilă spaniolă a publicat o serie de fotografii în care apar femei și copii morți, aduși la mal de valuri, pe o plajă din Libia, informează BBC.

Organizația non-guvernamentală Proactiva Open Arms a primit fotografiile din Libia și susține că în ele apar oameni care au încercat să treacă Marea Mediterană ca să ajungă în Europa – o rută periculoasă pentru migranți.

În imagini apare corpul unei femei, umflat din cauza apei, precum și corpul unui copil mic, parțial îngropat în nisip. Totodată, se pot vedea resturile unei bărci și încă un trup, acoperit cu o pătură.

Cel puțin 743 de migranți au murit înecați în Marea Mediterană anul acesta. Potrivit datelor publicate de Organizația Internațională pentru Migrație din cadrul ONU, au existat 630 de morți doar în zona centrală a Mării Mediterane în 2021, comparativ cu 289 de morți la nivelul întregii mări în 2020.

Reacționând la imagini, premierul italian Mario Draghi a declarat: „Imaginile în care apar bebeluși și copii mici morți pe plajele din Libia sunt inacceptabile”.

Oscar Camps este fondatorul asociației Proactiva Open Arms și el a postat, luni, pe Twitter, fotografiile cu oamenii înecați, menționând că trupurile lor au fost lăsate pe plajă timp de trei zile. Cu toate acestea, jurnalista freelancer Nancy Porsia, care a postat și ea fotografiile online, a scris pe Twitter că o persoană pe care o cunoaște a descoperit corpurile sâmbătă și a alertat autoritățile, care le-au îngropat în aceeași zi în cimitirul Abu Qamash.

Europa se confruntă cu un nou aflux de de migranți care încearcă să ajungă pe continent trecând Marea Mediterană. Aproape 13.000 de oameni au ajuns în Italia anul acesta, iar încălzirea vremii ar putea crește numărul celor care sosesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here