Scafandru, prins la granița dintre România și Ucraina când trafica măști chirurgicale

Cum era de așteptat, coronavirusul este un sol fertil pentru contrabandiști. Polițiștii de frontieră  au arestat un bărbat echipat în costum din scafandru care trafica măşti chirurgicale din Ucraina, peste râul Tisa, către România, relatează Reuters.

Conform serviciului de frontieră din Ucraina, grănicerii ucraineni l-au surprins pe bărbatul în vârstă de 29 de ani ieşind din râu. Acesta a încercat să fugă, dar a fost reţinut după ce s-a tras un foc de avertisment.

„Contravenientul a recunoscut de asemenea că transfera măşti către România vecină”, se arată în declaraţia poliţiei de frontieră ucrainene.

Autorităţile ucrainene afirmă că, odată cu epidemia de coronavirus, astfel de măşti au devenit mai tentante decât ţigările pentru traficanţii care le transportă dincolo de graniţă către Uniunea Europeană.

Ca urmare a acestei epidemii, Ucraina a interzis exportul de măşti sanitare, iar la punctele de frontieră au fost confiscate mii de astfel de măşti. Au fost de asemenea arestate mai multe persoane suspectate că au încercat să sustragă sub ameninţarea armelor măşti sanitare de la un furnizor privat din Kiev.

Ucraina are în prezent confirmate 18 cazuri de coronavirus, dintre care două decese.

Tot în această săptămână, polițiștii au făcut percheziții la persoane care au făcut stocuri uriașe de mănuși chirurgicale, măști sanitare și produse de dezinfectare.

Perchezițiile polițiștilor de la Investigații criminale și de la Omoruri au fost făcute la 3 adrese din București și din Ilfov. Toate produsele găsite vor fi confiscate și apoi trimise în spitale, unde este mare nevoie de ele.

Este vorba despre aproximativ o tonă de dezinfectanți și zeci de mii de măști și mănuși de protecție. Acestea urmau să fie revândute la suprapreț, în condițiile în care acestea lipsesc.

Perchezițiile sunt făcute într-un dosar de evaziune fiscală cu produse sanitare și materiale medicale, deschis de polițiștii de la Investigații economice din sectorul 1. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here