breaking news

UPDATE: Teatrul Scala din Milano a anunţat duminică suspendarea spectacolelor din cauza ameninţării reprezentate de noul coronavirus, scrie connessiallopera.it, potrivit Mediafax. Decizia instituţiei de spectacole a fost anunţată ca o măsură de precauţie. Cei de la Scala aşteaptă răspunsuri de la autorităţi în legătură cu situaţia din oraş.

Reprezentanţii Teatrului Scala din Milano au dat publicităţii un anunţ prin care suspendă reprezentaţiile instituţiei.

„Teatrul Scala din Milano anunţă că, în urma evoluţiei manifestate în răspândirea noului coronavirus, reprezentaţiile sunt suspendate ca măsură de precauţie în aşteptarea dispoziţiilor din partea autorităţilor competente”, anunţă celebra instituţie de spectacole.

Spectatorii sunt sfătuiţi să nu ezite să folosească datele de contact ale teatrului pentru a se informa cu privire la eventuale reprogramări ale spectacolelor sau pentru a le fi returnat costul plătit pentru bilete.

Ora 19.00: Al treilea deces din cauza coronavirusului – o bătrână bolnavă de cancer a cărei situație era deja gravă, transmite La Repubblica. Ea locuia în localitatea Crema. Numărul total al infecțiilor a crescut la 149, potrivit ziarului citat.

*Domul din Milano a fost închis și va rămâne așa „ca precauție” din cauza coronavirusului până cel puțin pe 25 februarie „în așteptarea unor dispoziții suplimentare și mai detaliate din partea autorităților competente”, anunță sursa citată. 

Domul din Milano. Sursa foto: La Repubblica

*Școli și muzee închise, prelegeri și examene la universități suspendate și se opresc la evenimente, inclusiv carnavalul de la Veneția. Se suspendă călătoriile educaționale, începând de duminică 23 februarie 2020, atât pentru destinații din Italia, cât și din străinătate.

*Satul Vò Euganeo va fi izolat: „Au existat indicații destul de clare pentru a izola complet Vò Euganeo atât la intrare, cât și la ieșire, astfel încât nimeni nu poate ieși, iar zona va fi complet izolată”, a declarat Marcello Bano, vicepreședinte al provinciei Padova, la întâlnirea privind coronavirusul, în curs de desfășurare în prefectura din Padova.

ȘTIREA INIȚIALĂ: În Italia au fost confirmate 132 de cazuri de infectări cu noul coronavirus, a anunţat duminică, într-un nou bilanţ, şeful Protecţiei Civile, Angelo Borrelli, amintind că epidemia a făcut doi morţi în această ţară, informează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit bilanţului prezentat de Borrelli, cazurile, care includ două decese survenite în intervalul vineri-sâmbătă, sunt în număr de 89 în Lombardia (în regiunea Milano), 25 în Veneto (în zona Veneţia), 9 în Emilia-Romagna (în jurul Bologna), 6 în Piemont (Torino), la care se adaugă 3 în regiunea Roma (Lazio), care sunt infecţii contractate în afara Italiei.

Şeful protecţiei civile a adăugat că în ultimele zile au fost efectuate peste 3.000 de teste de depistare a Covid-19 şi cel puţin o parte dintre rezultatele acestora sunt aşteptate în ”cursul după-amiezii” de duminică.

Borrelli a subliniat că, pentru moment, ”structurile sanitare nu au reuşit să identifice pacientul zero”, cela care a declanşat epidemia în Italia.

Prin urmare, ”este dificil de prevăzut amploarea contagiunii (epidemiei)”, a precizat acesta, adăugând că ”singura măsură valabilă care poate fi adoptată este închiderea teritoriilor” afectate.

Guvernul italian a plasat în carantină sâmbătă seară două zone din Lombardia (în jurul oraşului Codogno) şi Veneţia, precum şi o localitate din apropiere de Padova pentru a încerca să ţină sub control această epidemie de Covid-19, fără precedent în Europa.

Şeful protecţiei civile a adăugat că mii de paturi sunt pregătite în structuri militare sau hoteliere pentru a primi eventualele persoane plasate în carantină sau bolnave.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here