Creşterea peste aşteptări a preţurilor îl forțează pe Putin să anunțe acordarea de ajutoare pentru pensionari și militari

sursa: kremlin.ru

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a a declarat că guvernul va acorda în acest an ajutoare unice pensionarilor şi militarilor, pentru a-i ajuta să facă faţă creşterii peste aşteptăpri a preţurilor, a relatat duminică agenţia de presă RIA, citată de Reuters, preluat de News.ro.

Creşterea preţurilor alimentelor este un subiect sensibil pentru Kremlin, înainte de alegerile parlamentare din septembrie.

Putin le-a spus liderilor partidului de guvernământ Rusia Unită că creşterea planificată a plăţilor de stat nu va mai fi suficientă pentru a acoperi inflaţia anuală actuală de 6,5% faţă de anul anterior, care depăşeşte nivelul preconizat de 4%, a relatat RIA.

„Desigur că trebuie să creştem veniturile unor grupuri de cetăţeni”, a spus Putin. Personalul militar va primi plăţi de 15.000 de ruble (202 dolari) de persoană, iar pensionarii de 10.000 de ruble, a declarat Putin la întâlnire.

Bătălia Rusiei pentru Marea Neagră și ecourile ei în Marea Chinei de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here