Criza Covid | India recrutează foşti medici militari pentru a susţine sistemul sanitar

India va recruta foşti medici militari pentru a susţine sistemul sanitar suprasolicitat din cauza epidemiei de Covid-19, a anunţat, duminică, Ministerul Apărării, în timp ce în ţară au loc apeluri pentru impunerea unei carantine totale la nivel naţional, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Aproximativ 400 de medici ofiţeri sunt aşteptaţi să lucreze pe bază de contract, timp de maximum 11 luni, a anunţat ministerul într-un comunicat, adăugând că şi alţi medici din sectorul apărării au fost recrutaţi pentru consultaţii online.

Nmărul cazurilor şi deceselor de Covid-19 au atins n iveluri record la fiecare două sau trei zile.

Decesele au crescut duminică cu peste 4.000 pentru a doua zi consecutiv. Multe state indiene au impus carantinee stricte în ultima lună, în timp ce altele au anunţat restricţii privind circulaţia publică şi au închis cinematografele, restaurantele, puburile şi centrele comerciale.

Dar presiunea creşte asupra prim-ministrului Narendra Modi pentru a anunţa o carantină la nivel naţional, aşa cum a făcut în primul val al epidemiei de anul trecut.

Asociaţia Medicală Indiană (IMA) a solicitat o carantină ”completă, bine planificată, anunţată în prealabil” în loc de carantine de noapte ”sporadice” şi restricţii impuse de state pentru câteva zile la rând.

Ministerul Sănătăţii a raportat 4.092 decese în ultimele 24 de ore, ceea ce a dus la numărul total de decese la 242.362.

Numărul cazurilor noi a crescut cu 403.738, iar totalul de la începutul pandemiei a ajuns la 22,3 milioane

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here