Criză de medici în Franța: Un primar a interzis decesul acasă în weekend și de sărbători

Sursa: Pixabay

Primarul localităţii franceze Le Gresle, Isabelle Dugelet, a emis un ordin conform căruia localnicilor le este interzis să moară acasă în weekend-uri şi în zilele de sărbătoare. Decizia absurd luată pentru a atrage atenţia asupra problemei reprezentate de penuria de medici, relatează AFP, preluată de News.ro.

“Le este interzis locuitorilor să moară acasă pe teritoriul comunei în zilele de sâmbătă, duminică şi în zilele de sărbătoare, pe o perioadă nederetminată”, este ordinul primăriei din Le Gresle.

“Un deces recent, survenit duminică după-amiază, a adus dovada absurdităţii unui sistem, situaţie căreia primarul îi răspunde cu un ordin absurd”, a notat într-un comunicat primarul Isabelle Dugelet.

Potrivit cotidianului Le Progres, la 1 decembrie a durat câteva ore până când primarul a găsit un medic care să constate decesul unei persoane care era cazată în căminul de bătrâni din localitate.

“Este o lipsă de respect faţă de defunct şi de familii”, a declarat primarul pentru AFP.

Edilul a precizat că a emis ordinul absurd pentru a denunţa “o situaţie catastrofală în sistemul medical” în comuna sa şi alte localităţi din zonă.

“Oamenii nu se pot trata, nu găsesc un medic şi uneori sunt nevoiţi să meargă kilometri întregi pentru a ajunge la un medic. Există multă îngrijorare cu privire la acest subiect în comuna mea, sănătatea este o provocare majoră în zona rurală şi le-am atras atenţia politicienilor de ani de zile cu privire la acest subiect, însă nu s-a întâmplat nimic”, a precizat Isabelle Dugelet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here