Criză pe toate planurile: Condamnații ruși, trimiși nu doar pe front, ci și în fabricile de tancuri

Sursa: TASS

În Nijni Taghil, cei cu condamnări la muncă forțată vor fi trimiși la fabrica  Uralvagonzavod, scrie, marți, Meduza, citând serviciul de presă al Direcției Principale a Serviciului Federal de Penitenciare pentru Regiunea Sverdlovsk.

În total, va fi vorba de 250 de persoane.

Condamnații vor primi salarii, din care statul va reține între 4% și 20%. Serviciul Federal de Penitenciare a subliniat că eligibili sunt doar acei condamnați care nu au comis încălcări ale regulilor din penitenciar, „au apucat calea îndreptării și doresc să fie eliberați cât mai curând posibil”.

Meduza notează că din cauza războiului, în ultimele luni muncitorii de la Uralvagonzavod au lucrat ore suplimentare, fiind repartizați în ture suplimentare de weekend și lucrând cu patru ore în plus, în timpul săptămânii.

Context

Uralvagonzavod face parte din corporația de stat Rostec. Este unul dintre cei mai mari dezvoltatori și producători de vehicule blindate și material rulant de marfă din Rusia.

Prin nevoile brute de materiale și echipamente, ca și prin mobilizarea decretată de Vladimir Putin în septembrie, războiul din Ucraina a generat un deficit de forță de muncă în complexul militar-industrial rusesc. Recent, Ministerul Muncii de la Moscova propus acordarea de sprijin financiar angajatorului pentru plata salariilor lucrătorilor care se mută cu domiciliul din alte regiuni ale Rusiei, pentru a se angaja în întreprinderi din complexul militar-industrial (CMI). Valoarea compensației va fi de 262.188 de ruble de persoană pe an, scria zilele trecute Vedomosti. Așa reiese din modificările aduse proiectului de decret al guvernului privind sprijinul de stat pentru persoanele juridice și antreprenorii particulari în angajarea șomerilor (Vedomosti a consultat documentul, iar autenticitatea acestuia a fost confirmată de o sursă apropiată guvernului). Plățile vor fi efectuate trimestrial, în rate de câte 65.547 de ruble. Primii bani vor sosi în 2023. La sfârșitul lunii octombrie, necesarul de lucrători, în industria de apărare, se ridica la 3.814 persoane. Suma totală necesare pentru atragerea de noi angajați va fi de aproximativ 1 miliard de ruble.

Surse MEDUZA: De la Kremlin, pleacă omul care trebuia să se ocupe de campania lui Putin, din 2024. Culisele retragerii, legătura cu Ucraina, succesorul aflat în cărți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here