Cu ce zbor a călătorit în Israel și unde a stat fostul polițist care a mințit și a răspândit coronavirusul

Ambasada Israelului a oferit, joi, informații despre călătoria fostului șef al Poliției București, care a infectat mai mulți oameni cu coronavirus, la întoarcerea în România.

„Cu privire la situaţia „pacientului 17″ confirmat cu coronavirus şi despre care s-a relatat că a fost infectat în timpul unei călătorii în Israel, Ambasada Statului Israel vă informează asupra faptului că, din datele deţinute, reiese că acesta a călătorit în perioada 21-26 februarie, revenind în România la bordul cursei El Al – LY572. Pacientul 17 a fost cazat la Hotelul Diamond Princess în oraşul Betleem (teritoriile palestiniene). Nu avem informaţii până la acest moment referitor la o posibilă şedere a lui în Israel”, a transmis, miercuri, Ambasada Israelului.

Potrivit instituției, demersurile făcute pe lângă autoritățile române abilitate pentru a aflat detalii suplimentare despre Nelu Lupu au ca scop „să-i ajute pe pasagerii care doresc să afle dacă au făcut parte din acelaşi grup sau dacă au călătorit cu aceeaşi cursă aeriană cu pacientul infectat şi să ia de urgenţă măsurile care se impun”.

Bărbatul mințise autoritățile române cu privire la călătoriile sale în străinătate, iar în acest fel a reușit să infecteze mai multe persoane cu care intrase în contact acasă, dar și la Spitalul Gerota. Printre victimele sale se numără nora însărcinată, nepoțelul și fiul său.

Totodat, miercuri, o femeie, angajată la Evidența Populației, a recunoscut că a călătorit cu Nelu Lupu în Israel. Potrivit primarului general, Gabriela Firea, femeia intrase deja în contact cu zeci de colegi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here