Cum a ajuns un blogger din China să fie condamnat la închisoare pentru „denigrarea eroilor”

Un blogger din China, care a contestat numărul oficial de morţi ai Chinei într-un incident la frontiera cu India, a fost condamnat la opt luni de închisoare pentru „denigrarea eroilor şi martirilor”, anunţă DPA, preluată de News.ro.

Este pentru prima dată când cineva este condamnat din această cauză, o faptă care ar fi prevăzută de un nou articol din Codul penal chinez, potrivit mass-media de stat.

Qiu Ziming, 38 de ani, a pledat vinovat la tribunalul poporului din Nanjing, a anunţat marţi Curtea Supremă din Beijing.

Prima confruntare mortală din ultimii 45 de ani a avut loc între forţele armate din India şi China la graniţa disputată cu Himalaya, în iunie anul trecut.

Potrivit unei informaţii a New Delhi, 20 de soldaţi indieni au fost ucişi, în timp ce Beijingul nu a oferit niciun detaliu despre propriile victime.

Şase luni mai târziu, în ianuarie, s-a anunţat oficial că patru soldaţi chinezi au fost ucişi şi au fost imediat ridicaţi la rangul de eroi comunişti.

Fostul jurnalist, care era urmărit de aproximativ 2,5 milioane de persoane pe reţeaua de socializare Weibo, a sugerat în februarie că forţele armate ale Chinei trebuie să fi înregistrat mai multe victime, conform relatărilor din presa de la Hong Kong.

El a fost arestat la scurt timp după aceea. Curtea a constatat faptul că tânărul de 38 de ani „a denaturat faptele eroice ale ofiţerilor şi soldaţilor trupelor de frontieră, şi-a denigrat spiritul eroic, rănind astfel reputaţia şi onoarea martirilor eroici”.

Inventarea viitorului – uşa deschisă de pandemie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here