Cum a făcut Oana Lovin ”un rechizitoriu beton la domnii procurori” SIIJ, în cazul presupuselor fraude la alegerile din Sectorul 1

Mai multe persoane au fost chemate luni la Secția pentru investigare a infracțiunilor din Justiție (SIIJ), pentru a fi audiate în legătură cu plângerea depusă de fostul primar al Sectorului 1, Dan Tudorache, împotriva președintelui Biroului Electoral al Sectorului 1 (BES 1), procurorul Nicolae Sprîncu.

La SIIJ a fost audiat administratorul unei firme care se ocupă cu mentenanța camerelor de supraveghere instalate în clădirea în care a funcționat Biroul Electoral al Sectorului 1. După audiere, acesta a relatat că o parte dintre camerele de supraveghere nu funcționau de aproape un an, potrivit Agerpres.

O parte din camerele de la etaj nu funcționau datorită defecțiunilor tehnice. Nu funcționau de un an de zile, în urma unor amenajări. S-au făcut lucrări de construcție în clădire și atunci au fost afectate. Noi nu am văzut pe monitoare dacă au fost astupate sau nu. Noi nu avem acces în spațiul Biroului Electoral.

Camerele nu erau puse acolo pentru a supraveghea activitatea Biroului Electoral, erau puse pentru securitatea clădirii. O parte dintre camere au fost defectate în urma unor lucrări de amenajare. Am înștiințat conducerea Administrației Piețelor, urmând să primim niște fonduri pentru a repara acele camere, fonduri care nu le-am primit”, a explicat administratorul.

La audieri s-a prezentat și directoarea Pieței Mureș, unde se află sediul BES1, care a afirmat că acele camere de supraveghere nu funcționau, pentru că au fost „astupate” de cei de la Biroul Electoral.

Printre cei audiați se află și Oana Lovin, cunoscută drept „protestatara cu sparanghelul”. Ea a anunțat că vrea să primească calitatea de martor protejat, pentru că viața îi este în pericol.

În seara de 30 septembrie, domnul Sebastian Burduja, cu vreo 10 persoane, a venit acolo cu bodyguarzi și au încercat să ne intimideze, ne-au amenințat efectiv. Bodyguardul domnului Burduja m-a amenințat și mi-a spus să mă potolesc. Pe lângă asta, puzderia de mesaje și amenințări pe care le-am primit în spațiul online. Consider că viața îmi este în pericol”, a declarat Lovin.

Tot luni, la SIIJ s-a prezentat și o altă protestatară, Codruța Cerva.

Astăzi, am fost sunată de aici de la SIIJ, pentru a da o declarație în calitate de martor, referitor la noaptea de 30 septembrie, când am dat nas în nas cu domnii de la USR. (…) Erau vreo 10 useristi. Noi fiind la mai multe proteste îi cunoaștem. I-am întrebat ce fac acolo, s-au fofilat, nu ne-au răspuns, după care ne-am luat după ei. În jurul pieței erau foarte mulți de la USR. Toți aveau rucsacurile pline și am sunat la Politie. Am filmat, am înregistrat tot, i-am identificat pe patru sau cinci dintre ei„, a spus Codruța Cerva.

Dan Tudorache a depus o plângere penală la SIIJ, după ce posturile de televiziune au difuzat, săptămâna trecută, imagini cu mai multe persoane care intră în sediul Biroul Electoral al Sectorului 1, unde erau depozitați saci cu voturi.

Protestatarele intens promovate de Antena 3 au venit, luni, 5 octombrie, la Secția Specială, în dosarul privind acuzațiile de frauda la votul din Sectorul 1.

Oana Lovin, Codruta Cerva și Iosefina Pascal au fost audiate la SIIJ, pentru a fi audiate în dosarul deschis după plângerea lui Daniel Tudorache.

Este vorba despre acuzațiile aduse liderului USR Dan Barna potrivit cărora a fost lăsat să între în incinta biroului electoral în noaptea alegerilor și că reprezentanții USR-PLUS ar fi fost în acea încăpere peste sacii cu procese verbale, fără să aibă un act în prealabil de la BES 1.

Oana Lovin a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care susține că împreună cu celelalte două protestatare Codruta Cerva și Iosefina Pascal au făcut „un rechizitoriu beton”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here