Cum a fost păcălit președintele Andrzej Duda că vorbește la telefon cu Macron în seara căderii rachetei în Polonia

Sursa: Wikipedia

Comedianţii ruşi Vovan şi Lexus i-au făcut o farsă preşedintelui polonez Andrzej Duda şi au vorbit cu el timp de şapte minute şi jumătate, dându-se drept preşedintele francez Emmanuel Macron, la câteva ore după explozia de săptămâna trecută în care o rachetă rătăcită a ucis două persoane într-un sat polonez, relatează Reuters.

Într-o înregistrare de 7 minute şi jumătate a convorbirii, postată pe internet de comedianţii ruşi Vovan şi Lexus, preşedintele polonez Andrzej Duda poate fi auzit vorbind în engleză cu interlocutorul, care încearcă să ia un accent francez, potrivit News.ro.

„Emmanuel, crede-mă, sunt foarte atent”, îi spune Duda interlocutorului. „Nu vreau să avem un război cu Rusia şi crede-mă, sunt foarte atent, foarte atent”, continuă el.

Este a doua oară în ultimii ani când farsorii din Rusia reuşesc să ajungă la preşedintele Duda.

Apelul a avut loc într-o seară în care lumea se temea că războiul din Ucraina s-ar putea extinde dincolo de graniţele sale.

Biroul preşedintelui polonez a recunoscut, marţi, gafa, o recunoaştere susceptibilă să ridice întrebări cu privire la securitatea activităţilor sale, notează Reuters.

„După explozia rachetei de la Przewodow, în timpul convorbirilor care au avut loc cu şefii de stat şi de guvern, a fost conectată o persoană care pretindea că este preşedintele francez Emmanuel Macron”, a scris pe Twitter administraţia prezidenţială poloneză. „În timpul convorbirii, preşedintele Andrzej Duda şi-a dat seama, din modul neobişnuit în care interlocutorul a condus conversaţia, că ar putea fi vorba de o tentativă de farsă şi a încheiat conversaţia”, susţine Preşedinţia poloneză.

Biroul lui Anrzej Duda investighează, împreună cu serviciile relevante, modul în care interlocutorii au reuşit să ajungă la el, a precizat sursa citată.

În 2020, comedianţii Vovan şi Lexus l-au sunat pe Andrzej Duda şi s-au dat drept secretarul general al ONU, Antonio Guterres, ceea ce a ridicat şi atunci semne de întrebare cu privire la securitatea şi filtrarea apelurilor în biroul preşedintelui polonez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here