VIDEO | Situație tensionată în studioul televiziunii Rossia1. „Soldatul media al lui Putin”, în focul criticilor

O situație neașteptată s-a petrecut pe postul TV de propagandă Rossia 1. Un invitat prezent în studio a avut o ceartă cu gazda, Vladimir Soloviov, care a afirmat că soluția pentru victoria armatei ruse ar trebui să fie ”ștergerea de pe fața Pământului a Harkovului și a Kievului”, notează onet.pl.

Vladimir Soloviov, unul dintre principalii propagandişti ai Rusiei, în programul său de seară de pe Rossia 1 a abordat în principal subiectul războiului Rusiei în Ucraina. „Soldatul media al lui Putin” este cunoscut pentru declarațiile sale tăioase și agresive. Așa s-a întâmplat și în ultima ediție a programului său.

„Harkovul va fi distrus, șters de pe fața Pământului, la fel și Kievul, dacă [ucrainenii] vor decide să intre în Belgorod sau Kursk”, i-a convins Soloviov pe oaspeții invitați în studio. De asemenea, a întrebat când vor fi prinși ucigașii Dariei Dugina.

„Haosul domnește în sufletele rusești”

Lui Soloviov i-a răspuns Leonid Kalashnikov, reprezentant al Dumei Ruse în numele Partidului Comunist al Federației Ruse: „Nu poți „vorbi” cu ei în niciun alt mod, atât cu ucrainenii, cât și cu polonezi sau cu alți europeni.

Dar, o întorsătură destul de neașteptată în programul lui Soloviov a apărut odată cu declarația scenaristului Karen Shakhnazarov (care, în 2014, a semnat o scrisoare de sprijin pentru acțiunile militare ale președintelui Vladimir Putin în Ucraina). „Se pare că încercăm să creăm iluzia că derulăm un fel de operațiune. Aceasta nu este o operațiune, este un mare război în fața căruia națiunea ar trebui să reflecteze și să se unească. (…) Și există haos în sufletele [rușilor]”, a mai spus Șahnazarov.

„Aceste cuvinte nu ar trebui spuse deloc”

Adevărata surpriză a venit cu declarația lui Yakov Kedmi, un fost diplomat israelian care este considerat specialist în geopolitică în Rusia și vizitează adesea postul Rossia 1. În Israel, Kedmi a fost suspectat că ar fi agent KGB; în 2016, în programul lui Soloviov, a apărat… politica lui Stalin, susținând că a fost ultimul „om de stat căruia îi păsa de națiunea sa”.

”Nu sunt de acord cu vorbitorii anteriori. Este inutil, neconstructiv și ilegal să bombardezi orașe pașnice. Afirmațiile de genul „ștergerea Harkivului și Kievului de pe fața Pământului” nu ar trebui rostite deloc, mai ales în Rusia. Nu a existat niciodată un război în istorie în care bombardarea unui oraș pașnic în care locuiau civili să fi produs vreun rezultat în prima linie”, a spus Kedmi, spre evidenta neîncredere a lui Soloviov. Acesta a replicat sarcastic, afirmând că Kedmi pare că vrea ca Rusia să se comporte „ca fetele din clasa a cincea” și pur și simplu să plângă de soarta ei.
Yakov Kedmi în programul lui Vladimir SolovievYakov Kedmi în emisiunea lui Vladimir Soloviov – twitter.com/JuliaDavisNews

Nu am spus asta”, a răspuns Kedmi calm, dar Soloviov a continuat și a strigat că asta a vrut să spună geopoliticianul. Atunci, Kedmi, furios, a declarat:

”Nu! Crezi că ai două variante, dar pot să-ți spun încă vreo 20! Dar nimeni nu bombardează un oraș cu cetățeni civili!”

Soloviov, cu un zâmbet ironic, a răspuns că, în acel caz, înainte de bombardament… Rusia va avertiza civilii să părăsească orașul.

Situația din studioul Rossia 1 a fost consemnată pe Twitter de jurnalista Julia Davis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here