Cum a fost prins la Roma studentul marocan suspectat de uciderea celor doi tineri din Iași

Ahmed El Bourkadi, principalul suspect al dublei crime de la Iaşi, a fost prins la Roma, pe stradă, chiar în ziua în care Ioana Burlacu, fata ucisă, era înmormântată. Carabinierii l-au reţinut, iar tânărul urmează să fie extrădat şi judecat în România. Câteva greșeli pe care le-a făcut au dus la prinderea sa rapidă. 

După ce autorităţile au stat de vorbă cu mai mulţi cunoscuţi ai celor doi tineri ucişi, a venit rândul lui Ahmed El Bourkadi, student la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, la secţia franceză, unde era coleg cu Youssef Ajnyah, una dintre victime.

Pentru că nu l-au găsit la adresa din bulevardul Independenţei unde locuia, poliţiştii au mers pe această pistă și au descoperit că tânărul de 21 de ani îşi cumpărase un bilet de avion spre Roma încă de acum o lună, iar sâmbătă, 11 decembrie, a zburat spre capitala Italiei, de pe aeroportul din Iaşi.

Greşelile care l-au dat de gol

Cel mai probabil, în drum spre aeroport, Ahmed El Bourkadi a trecut la doar câţiva metri pe lângă casa care era deja înţesată de poliţişti. Greşeala care le-a uşurat munca autorităţilor a fost făcută, însă, marţi, 14 decembrie, chiar în ziua înmormântării Ioanei Burlacu, cea de-a doua victimă a crimei, când marocanul a ieşit să îşi cumpere ţigări. A fost prins de carabinierii italieni, care erau deja în alertă, după ce presupusul criminal fusese dat în urmărire internaţională.

Un alt detaliu care i-a ajutat pe poliţişti în anchetă este bandajul pe care tânărul îl avea la mână. Medicii ieşeni au declarat că un bărbat cu nume de rezonanţă arabă a venit pe data de 9 decembrie la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Sfântul Spiridon”, cu o rană la o mână. Suspectul le-a spus medicilor că s-a tăiat într-un geam, a primit primul ajutor fără a trezi suspiciuni, după care a plecat spre casă.

În momentul în care a fost prins de către autorităţile italiene, El Bourkadi era proaspăt bărbierit, dar purta aceiaşi ochelari cu care plecase de pe Aeroportul din Iaşi, potrivit Adevărul.ro. Conform primelor informaţii, se pare că tânărul nu s-a opus arestării.

Ahmed el Bourkadi urmează să fie extrădat şi judecat în România, unde anchetatorii vor încerca să afle dacă a avut şi un complice.

Marocanul se afla în Italia împreună cu iubita sa, însă poliţiştii nu ştiu, deocamdată, dacă aceasta a avut vreun rol în crima din Moara de Vânt.

Uciși cu zeci de lovituri de cuţit

Ioana Burlacu şi Youssef Ajnyah au fost găsiţi sâmbătă, 11 decembrie, după ce părinţii băiatului au alertat autorităţile, pentru că acesta ar fi trebuit să ajungă la Bruxelles cu o zi înainte şi nu mai era de găsit.

Cei doi tineri au fost ucişi cu zeci de lovituri de cuţit. Ioana a fost înjunghiată de 33 de ori, iar Youssef de 17 ori. Anchetatorii au găsit urme de sânge în mai multe locuri din casă. Conform raportului de la Institutul de Medicină Legală, se pare că cele două victime nu consumaseră droguri sau alcool în ultimele ore de viaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here