Președintele CCR, Valer Dorneanu este campionul sporurilor din România. Numai din acest tip de venituri, președintele Curții Constituționale încasează, lunar, echivalentul a patru salarii medii pe economie. Sporurile se adaugă unui salariu de 6.000 de euro pe lună. Sporurile sunt 40% peste salariu, dezvăluie newsweek.ro.

Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, câștigă, potrivit documentelor oficiale, suma de 29.663 de lei pe lună, adică 6.000 de euro pe lună.

Mult mai șocante sunt sporurile pe care Dorneanu le încasează și care sunt în număr de patru:

Sursa foto: newsweek.ro

Spor pentru risc și suprasolicitare neuropsihică – 5.884 lei pe lună. Este vorba de 25% din salariu.

Spor pentru păstrarea confidențialității – 1.176 lei pe lună (5% din salariu),

Pentru acest două sporuri de mai sus legea spune pur și simplu că:

„Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de la curţile de apel, tribunale, tribunalele specializate şi judecătorii, procurorii de la parchetele de pe lângă aceste instanţe, membrii Consiliului Superior al Magistraturii, personal de specialitate juridică asimilat magistraţilor, magistraţii-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie… beneficiază şi de un spor pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică de până la 25%, respectiv de un spor pentru păstrarea confidenţialităţii de până la 5%, aplicate la salariul de bază lunar, respectiv la indemnizaţia lunară de încadrare.”

Dorneanu primește, pentru că este extenuat și pentru a nu divulga secrete, 7.000 de lei /lună.

Spor pentru condiții de muncă vătămătoare – 4.449 lei pe lună. (15% din salariu)

Despre acest spor Newsweek a scris pe larg că este greu de verificat. Oricine își desfășoară activitatea în praf sau la calculator poate cere spor de condiții vătămătoare.

Indemnizația lunară pentru titlul științific de doctor – 950 de lei pe lună.

Newsweek a scris că președintele Curții Constituționale a României, Valer Dorneanu este autorul unei cărți de propagandă care abundă în citate din Nicolae Ceaușescu și documente elaborate de Partidul Comunist Român. „Participarea sindicatelor la elaborarea și aplicarea legislației muncii“, apărută în 1981, fusese elaborată „în sprijinul activității organizațiilor de partid, de masă, obștești și a consiliilor oamenilor muncii“, scrie Dorneanu.

Detalii AICI.

Pentru cele patru sporuri, Dorneanu încasează, lunar, suma de 12.459 de lei, adică 2.500 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here