Sursa: Tion.ro

Medicii Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babes” Timișoara spun că alegătorii pot să meargă cu încredere la vot, dar le cer să respecte cele trei reguli de bază ale pandemiei.

Este vorba despre distanțarea fizică, purtarea măștii de protecție și igiena mâinilor. Dacă aceste norme sunt respectate, posibilitatea de infectare cu noul coronavirus în secția de votare este extrem de mică”, declară medicul Virgil Musta.

Dacă respectăm sau avem o minimă responsabilitate, cred că nu ar trebui să fie nicio problemă. De aceea, eu îndemn oamenii să meargă la vot. Trebuie însă respectate câteva reguli: să nu piardă prea mult timp acolo, la povești cu alții, și obligatoriu să fie cu mască, chiar dacă se întâlnesc în afară secției de votare.

În sală, să voteze cat mai repede și, după aceea, este bine să aibă un dezinfectant sau să meargă să se spele pe mâini.

Dacă aceste trei reguli, de distanțare, de purtare a măștii, de igienă a mâinilor, sunt respectate, nu va fi niciun risc de contaminare.

Dacă e coadă, este recomandabil să păstrăm distanța, exact ca la magazine, un metru și jumătate-doi, între persoane, ca să nu fie probleme și, bineînțeles, purtarea măștii”, spune doctorul Virgil Musta, șeful clinicii de Boli Infecțioase 2, din cadrul Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara, conform unui comunicat de presă.

De altfel, medicii Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara au fost consultați de către autoritățile locale în ceea ce privește respectarea normelor sanitare în secțiile de votare.

Am fost consultați din punct de vedere medical asupra zilei de duminică (n.r. – 27 septembrie), asupra procesului electoral, și, din punctul nostru de vedere, autoritățile locale au luat toate măsurile ce necesită o siguranță sporită a cetățeanului care iese la vot. Purtatul măștii, dezinfectarea suprafețelor și a stampilelor, inclusiv distanțarea fizică noi am prevăzut-o mai mare tocmai pentru ca cetățenii, vârstnicii și inclusiv populația tânără să se simtă în siguranță. Personal voi ieși la vot și îndemn pe toată lumea să își exercite acest drept constituțional„, spune prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babes” Timisoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here