Cum reprimă Rusia revoltele din armata proprie

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat că, pentru a înăbuși revoltele din armată, comandamentul rus trimite „torționari cu experiență” care umilesc soldații care au refuzat să lupte cu forțele ucrainene, scrie onet.pl.

Aceste informații sunt furnizate de site-ul agenției Ukrinform, cu referire la postarea SBU pe Facebook, unde o conversație între un soldat rus și tatăl său a fost auzită de serviciile ucrainene.

Soldații ruși se tem de o luptă cu forțele ucrainene, motiv pentru care revoltele capătă un caracter de masă, susține SBU. Pentru a le suprima, în Ucraina sunt trimiși „torționari cu experiență”, precum generalul Rustam Muradov (foto jos), cunoscut pentru cruzimea sa în timpul intervenției ruse în Siria. El organizează „procese spectacol” pentru militari, dar nici măcar astfel de acțiuni nu schimbă fundamental situația, pentru că militarii refuză totuși să slujească în punctele cele mai fierbinți.

Acest lucru este dovedit de noi apeluri telefonice pe care SBU a reușit să le intercepteze. În convorbirea citată cu tatăl său, soldatul relatează: „A venit Muradow, f…, a făcut un proces spectacol, că nimeni nu a vrut să meargă mai departe… Comandanții nu au vrut să-și ducă soldații iubiți la moarte. Băieții nici nu erau pregătiți… El, de exemplu, i-a dezbrăcat, le-a legat mâinile, au fost nevoiți să scoată totul din buzunare, f…, le-a legat mâinile.

Mai târziu în conversație, soldatul spune că, în ciuda unor astfel de demonstrații, rebelii sunt oricum trimiși acasă. Așadar, așteaptă să fie trimis „în vacanță”.

„Rusia nu poate admite oficial că are atâția soldați care refuză să lupte în Ucraina. De aceea le numește rebeliunea „sărbătoare”” – a adăugat SBU.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here