Cum se diluează anti-vaccinismul când statul pune condiții nenegociabile – cazul Franței

Sursa: Pixabay

În Franța, din 15 noiembrie, 2,7 milioane de angajați trebuie să prezinte o „schemă completă” de vaccinare, sub sancțiunea suspendării contractului de muncă, fără plată, notează Le Figaro, iar lucrurile merg în direcția dorită, potrivit ultimelor detalii furnizate de autoritățile de la Paris.

„Două treimi dintre îngrijitorii suspendați s-au întors la muncă, odată vaccinați”, a declarat, marți, ministrul Sănătății, Olivier Véran. Potrivit Le Figaro, oficialul a adăugat, în timpul unei audieri la Senat privind proiectul de lege pentru „vigilența sănătății”, că „rata de suspendare și demisie este extrem de scăzută”.

„Avem așadar o rată de acoperire a vaccinării extrem de ridicată, în rândul angajaților instituțiilor sanitare și medico-sociale, și avem o rată de suspendare și demisie extrem de scăzută”, a continuat acesta, fără a prezenta un număr total al angajaților încă suspendați.

Ministrul Brigitte Bourguignon, precizase pe 20 octombrie, în Adunarea Națională, că la acea dată, 7.930 de îngrijitori erau suspendați în Franța.

Obligați deja din 15 septembrie să prezinte dovada vaccinării cu cel puțin o doză, angajații spitalelor, clinicilor și caselor de bătrâni, precum și îngrijitorii liberali, persoanele de sprijin la domiciliu, pompierii și însoțitorii de ambulanță, adică 2,7 milioane de lucrători, trebuie, din 15 noiembrie, să prezinte dovada schemei complete de vaccinare anti-Covid. În caz contrar, sancțiunea este suspendarea contractului de muncă, fără remunerație.

„Nu schimbă ADN-ul și nu dau reacții la 500 de ani de la administrare”. Un medic demontează „încă o inepție” anti-vaccinistă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here