Mulți fani ai Simonei Halep au fost surprinși de postarea acesteia de sâmbătă, de pe Twitter, în care anunța că a fost infectată cu noul coronavirus. Duminică, antrenorul Simonei, Artemon Apostu-Efremov, a venit cu completări despre starea de sănătate a numărului 2 din clasamentul WTA.

Simona e în regulă, s-a autoizolat, are simptome medii și sper să se refacă cât mai repede. Am fost destul de surprins, pentru că Simona e destul de atentă, grijulie, tot timpul a respectat măsurile, însă, după cum vedem, este acest nou de val de COVID-19 și nu știu când și de unde a luat. Nici ea nu știe. E o realitate cu care trebuie să ne confruntăm și sper că vom trece cu bine prin asta. Nu cred că sunt chestii pe care le poți controla. O luăm ca atare. Nu ne gândim că e ceva negativ sau pozitiv, e o realitate. Important e să treacă cât mai repede și cât mai bine peste acest virus. Apoi, vom începe pregătirea, când va fi gata. Eu cred că am fost testat de 10-11 ori, poate chiar mai mult, plus testele făcute înainte să plecăm, care sunt obligatorii. WTA a impus acest standard ca atunci când ajungi la turneu să ai un test făcut cu 48-72 de ore înainte. Cred că Simona a făcut în jur de 20 de teste de când s-a reluat activitatea” – Artemon Apostu-Efremov, în cadrul emisiunii Așii Tenisului, de la Digisport

Halep a anunțat, după Roland Garros, că nu va mai juca în meciuri oficiale anul acesta.

Sezonul 2020 a fost unul mult mai scurt pentru toate jucătoarele din circuitul WTA. Pandemia de coronavirus a dat peste cap toate planurile. În acest an, Halep a disputat 26 de meciuri oficiale și a câștigat 23. Au învins-o pe Simona: Aryna Sabalenka (sferturi, Adelaide), Garbine Muguruza (semifinale, Australian Open) și Iga Swiatek (optimi, Roland Garros). Halep va încheia stagiunea cu trei titluri câștigate: Dubai, Praga și Roma. 

Simona Halep în circuitul WTA:2020: 23-3 (victorii/înfrângeri) / $1.937.890, bani câștigați din tenis
2019: 43-17 / $6.962.442
2018: 46-11 / $7.409.564
2017: 45-17 / $5.275.227 


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here