Cum și-a tras Viktor Orban un glonț în picior alegând vaccinurile Chinei și Rusiei

Foto: Facebook

Ungaria este unul dintre polii investiționali ai Chinei în Europa Centrală. „Ochii dulci” ai premierului Viktor Orban îndreptați spre Beijing par, însă, a-l fi lipsit de luciditate în campania de vaccinare. Același lucru este valabil și-n cazul achiziționării de vaccinuri rusești. Faptul că „durul” de la Budapesta a pupat condurul Partidului Comunist Chinez și pe cel al Kremlinului, optând pentru Sinopharm și Sputnik, s-a întors acum împotriva lui.

Mai precis, Ungaria s-a trezit pe nepusă masă într-o situație absurdă de izolaționism în relația cu UE. Vaccinurile Chinei și Rusiei nu au fost aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului. Asta înseamnă că facilitarea călătoriilor în interiorul Uniunii, pentru cetățenii statelor membre, va fi posibilă doar pentru cei vaccinați cu produsele aprobate de autoritatea europeană și cumpărate în comun, relatează RFI România.

Ieșind din această politică asumată în comun de cei 27, Budapesta se trezește acum în situația de a negocia recunoașterea certificatelor sale de vaccinare cu fiecare stat membru în parte.

„El pare să fi mizat pe faptul că europenii vor fi nevoiți, în cele din urmă, să apeleze și ei la ruși și la chinezi deoarece nu vor avea la dispoziție suficiente doze pentru a-și imuniza cetățenii. Un calcul care s-a dovedit greșit.

După un impas la începutul primăverii, există acum pentru toată lumea vaccinuri aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului. Și chiar dacă Ungaria luase la început un avans în vaccinare, datorită dozelor rusești și chinezești, acum tot mai multe țări o ajung din urmă.

Înțelegând în ce încurcătură a intrat, guvernul maghiar a început negocieri bilaterale pentru acceptarea cardului său de vaccinare. Dar cu ce rezultate?

Cu câteva zile în urmă, guvernul anunța că Slovenia, Serbia, Muntenegru, Turcia, Bahrein și Croația vor accepta cardurile maghiare. În Croația, însă, cardul nu este suficient. Turiștii unguri trebuie să prezinte și documentul de vaccinare propriu-zis. 

Austria, Germania, Franța și Marea Britanie nu acceptă cardul emis de Ungaria și solicită un test PCR negativ efectuat în ultimele 72 de ore sau un test antigen negativ efectuat în ultimele 48 de ore. Și nici măcar partenerii din grupul Vișegrad nu și-au dat acordul pentru documentul ungar”, comentează Ovidiu Nahoi în „Eurocronica”, rubrica sa de la RFI România.

 

5 COMENTARII

 1. Nu numai Ungaria este in aceasta situatie multe ale tari ale globului si cetatenii ce fac parte din ele nu vor putea valorifica vaccinul (serul )chinezesc si rusesc neputind astfel calatori in UE .Pentru unii nu conteza prea mult asta dar pentru cetatenii diin Ungaria este vital a avea acces rapid la calatorii in UE . Este o veche vorba romaneasca – prostia se plateste – iar in cazul Ungariei se pare ca drobul de sare a cazut impins fiind chiar de parintele natiunii .Doamne fereste – nu dorim raul nimanui – dar daca din motive ce pot fi puse pe seama vaccinului chinezesc sau rusesc – efectele virusologice se amplifica – cineva va plati toate oalele sparte .Echilibristica jucata pina acum de catre iliberalismul si pseudo nationalismul maghiar reprezentat de – Viktor Orbán -va duce catre cistigarea alegerilor de nimeni altul decit actualul primar al Budapestei (nascut in zodia gemenilor ) Gergely Szilveszter Karácsony (n. 11 iunie 1975).GSK este intemeietorul unui pact aparut la inițiativa acestuia cind primarii din capitalele tuturor celor patru țări ale Grupului Visegrád au semnat Pactul orașelor libere la Budapesta în decembrie 2019. Pactul promovează „valori comune ale libertății, demnității umane, democrației, egalității, statului de drept, dreptate socială, toleranță și diversitate culturală „.Este evidenta mutarea absolut obligatorie si aceasta mutare (cea cu vaccinarea obligatorie cu serul acceptat de catre UE ) nu va fi ultima .In Romania deja se contureaza viitorul si cine a crezut ca banii uitati -pe ici pe colo- vor face diferenta sa inselat .Singura necunoscuta este doar cine va fi viitorul presedinte al Romaniei in rest totul se stie deja .

 2. Ce tot va tufe grija de unguri,??..ăștia sunt cu o sută de ani înaintea noastră!!..uitați-vă la orban al nostru, a inceput lupta pentru putere în pnl!!..se va lăsa cu morți vii..ca în gaza!!..
  Deja bețivul a început să-și arate colții, pardon sticlele la vedere,se si vede președintele țării!!..
  Oare tolontan e străin de campania asta a lui orban ??.nu,cică ar fi luat milioane de lei de la tractoristul din brașov în 2020!!.cand era premier degustatorul manelist…acum informatorul securității și fiul unui criminal, ta-su era la revolutie colonel de securitate la aeroportul otopeni e cel care a ucis copiii aia de la câmpina, e anchetat de trafic de influenta si santaj într-o licitație publică!!..ăștia sunt loazele securiste din presă si din instituții..

 3. Credea mini-dictatorul viktor orban ca isi bate joc la infinit de UE,papandu-i banii dar facand afaceri cu dictatorii lumii cei mai urati in occident!!!Totul are un sfarsit,iar cel al dictatorilor se stie cat de urat e…

 4. 1) “ Faptul că „durul” de la Budapesta a pupat condurul Partidului Comunist Chinez și pe cel al Kremlinului”
  2) “ El pare să fi mizat pe faptul că europenii vor fi nevoiți, în cele din urmă, să apeleze și ei la ruși și la chinezi deoarece nu vor avea la dispoziție suficiente doze”

  1 e adevărat, dar 2, nu! Pentru că misiunea se execută nu se discută. Plus i-a mai picat și ceva în conturi prin insule exotice. După ce va pierde alegerile va primi azil la Moscova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here