Cum vor lupta statele G7 cu propaganda rusă

  Cele mai bogate şapte state ale lumii (G7) vor analiza propunerea de stabilire a unui mecanism de răspuns rapid pentru a contracara ‘propaganda’ şi dezinformarea dinspre Rusia, a anunţat duminică ministrul de externe britanic Dominic Raab, citat de Reuters, preluat de Agerpres.

  Raab a precizat că Regatul Unit, care în acest an deţine preşedinţia prin rotaţie a G7, le va propune celorlalte state participante să cadă de acord asupra unui mecanism comun de ripostă rapidă pentru a contracara dezinformarea rusă.

  ”Astfel, atunci când vedem că apar astfel de minciuni şi propagandă sau ştiri false, nu putem să reacţionăm doar individual, ci trebuie să furnizăm o ripostă pentru oamenii acestei ţări şi, ca să spunem adevărul, şi pentru cei din Rusia sau China ori restul lumii”, a spus demnitarul britanic.

  Pe de altă parte, Dominic Raab a afirmat că deocamdată nu a fost luată o decizie privind acordarea statutului diplomatic deplin ambasadorului Uniunii Europene la Londra, Joao Vale de Almeida.

  ”Suntem pragmatici legat de această chestiune. Ne vom trata partenerii din UE cu tot respectul pe care în mod justificat îl merită… aşteptăm cu nerăbdare să întoarcem pagina peste saga Brexit”, a explicat şeful diplomaţiei britanice.

  1 COMENTARIU

  1. Asa cum era de asteptat democratiile lumii se vor uni in jurul administratiei Biden si vor purcede la as recalibra si as pune de acord deciziile ce tin de procedurile economice comune si viitoare si cele ce tin de apartarea colectiva in fata fortelor iliberale – dictatoriale .In cele 100 de zile ce deja au trecut de la instalarea noii administratii Biden – aliantele nu numai ca se refac dar se si intaresc.Incercarile nereusite a destabiliza SUA sau sfirsit grotesc.Cei ce au incercat asta vor trece in uitare . Reintorcerea SUA in mai toate organismele internationale si construirea de noi astfel de organizatii mondiale va fi prioritatea acestei administratii .Impaciuitorul BIDEN devine incet – incet un extraordinar presedinte american , atasat democratiilor lumii si care cu pasi mari se indreapta catre exceptionalitate . Atunci cind corul din G7va da tonul muzicii si cu totii vor avea un scop comun, nu ii vad bine si pe unde vor scoate camesa toti cei potrivnici lor .

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here