Curtea de Apel București, motivarea deciziei care îl poate scoate pe Dragnea din închisoare

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Liviu Dragnea a primit o șansă uriașă să scape din închisoare înainte de terminarea pedepsei. Curtea de Apel București a publicat motivarea hotărârii de anulare a alegerii completărilor de cinci judecători, inclusiv cel care i-a dat sentința fostului șef PSD. Potrivit CAB, ICCJ nu a publică în Monitorul Oficial, așa cum cere legea, a hotărârilor pentru constituirea completurilor de 5 pentru anul 2019. Asta duce la nulitatea lor, a scris Adrian Toni Neacșu, avocat în dosarul DGASPC, care a anunțat și că va depune contestație în anulare pentru condamnările primite de clienții săi.

„Motivarea sentinței civile nr. 516/2.10.2019 a CA București, prin care, la solicitarea reclamantei Camelia Bogdan, s-a dispus anularea Hotărârii nr. 1535/2018 a CSM – Secția pentru judecători și a Hotărârilor nr. 179/2018 și nr. 2/2019 ale Colegiului de conducere al ÎCCJ. Prin aceste ultime hotărâri ale Colegiului de conducere ale ÎCCJ au fost constituite completele de judecată de 5 judecători de la ÎCCJ pentru anul 2019, inclusiv cel care a pronunțat decizia în apel în cazul Liviu Dragnea.

Potrivit instanței de contencios administrativ hotărârile anulate sunt acte administrative unilaterale cu caracter normativ care, pentru a produce efecte, trebuiau obligatoriu publicate în Monitorul Oficial. Potrivit art 11 alin 1 din Legea nr. 24/2000, actele administrative cu caracter normativ intră în vigoare doar de la momentul publicării lor în Monitorul Oficial, până atunci ele neexistând juridic și neputând produce nici un efect.

Ca totul să fie frumos până la capăt, Curtea Constituțională însăși (Decizia nr 685/7.11.2018, par. 127 și 142) stabilește că hotărârile Colegiului de conducere al ÎCCJ în ce privește completele de 5 sunt acte administrative unilaterale cu caracter normativ.

Concluzia e simplă, completele de 5 judecători de la ÎCCJ pentru anul 2019 nu sunt constituite în baza legii, caz evident de contestație în anulare.

Până la soluționarea contestațiilor în anulare pe care le voi depune pentru clienții mei ironia va face să încerc să fiu partener de susțineri juridice (prin intervenție desigur) cu d-na Camelia Bogdan, în cadrul soluționării recursului declarat de ÎCCJ împotriva deciziei CAB. 🙂 ” a scris pe Facebook Adrian Toni Neacșu, care a fost și avocatul lui Liviu Dragnea.

Pe 27 mai, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, definitiv, pe Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here