Custodele Coroanei Române Margareta şi Principele Consort Radu, în vizită la Chişinău

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, efectuează, vineri, o vizită la Chişinău, alături de Alteţa Sa Regală Principele Consort Radu, anunță Agerpres.ro.

Vizita are loc în urma unei convorbirii telefonice de la sfârşitul lunii iunie cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu. În cadrul discuţiei de atunci a fost evocat sprijinul pe care Coroana Română l-a acordat, începând din anul 2013, efortului Republicii Moldova de integrare în Uniunea Europeană, precum şi legătura istorică dintre Casa Regală şi ţara-soră.

De asemenea, Custodele Coroanei şi preşedintele Republicii Moldova au discutat despre modalităţi concrete de continuare a sprijinului acordat de Familia Regală pentru aderarea ţării la UE.

În cadrul vizitei de vineri de la Chişinău, Majestatea Sa Margareta şi Principele Consort Radu vor avea o serie de întâlniri cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu şi colonelul Iurie Gîrneţ, rectorul (comandantul) Academiei Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Unirea României cu R. Moldova nu mai trebuie ocolită. Rusia nu are monopol pe modificarea hărții

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here