UPDATE Cutremur de 7,7 în Marea Caraibilor. Alerta de tsunami a fost ridicată

Un puternic cutremur cu magnitudinea 7,7 a lovit sudul Cubei marți, declanșând o avertizare de tsunami pentru Cuba, Jamaica și Insulele Cayman, a anunțat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite, scrie Reuters.

UPDATE Alerta pentru tsunami a fost ridicată de Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific. „Amenintarea de tsunami legată de acest cutremur a trecut și nu mai exista niciun risc”, a declarat Centrul.

Cutremurul, inițial raportat cu o magnitudine de 7,3, a avut epicentrul în Marea Caraibilor și s-a produs la o adâncime de doar 10 kilometri, la ora locală 14:10 (21:10 ora României).

Autoritățile jamaicane au anunțat că valul de tsunami este așteptat să aibă, în unele locuri, între 0,3 și un metru, relatează Jamaica Observer.

Institutul American de Geofizică (USGS) a revizuit magnitudinea de moment la 7,7 și la o distanță de 125 de kilometri de orașul Lucea din Jamaica.

Încă nu sunt informații cu privire la eventuale pierderi de vieți omenești sau de pagube.

Mai multe persoane au declarat pe rețelele sociale că seismul s-a resimțit și la Miami, în statul american Florida, precum și în Mexic.

Cutremurul s-a resimțit puternic în Cuba și Jamaica, cel mai apropiat oraș de epicentru fiind Lucea, la 117 kilometri, din nord-vestul insulei jamaicane.

O alertă de tsunami a fost emisă pentru Cuba, Jamaica și Insulele Cayman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here