Foto: INQUAM/Octav Ganea

Co-președintele Alianței USR-PLUS, fostul premier Dacian Cioloș, a declarat că îl va schimba pe Traian Berbeceanu, prefectul PNL al Capitalei, pentru că „funcția revine PLUS”. Anterior, Cioloș l-a lăudat pe Berbeceanu, dând chiar de înțeles că actualul prefect și-ar fi putut păstra funcția, scrie Newsweek.ro.

Vom vedea care va fi decizia luată împreună cu colegii de la Bucureşti, din organizaţia Bucureşti. Chiar o să am o discuţie cu ei. Vom decide împreună, nu avem genul acesta de absolutisme în PLUS. Eu am spus atunci domnului Berbeceanu, care după ce s-a anunţat împărţirea prefecţilor, dânsul îşi lua la revedere, dânsul e prefect şi va fi prefect până în ultima zi, care poate să însemne câteva săptămâni, încă o lună, două, trei. Suntem în plină pandemie, e nevoie acolo de claritate, e nevoie ca cel care îşi asumă responsabilitatea asta şi de prefect, să ştie că are toate elementele să ia toate deciziile până în ultimul moment.

Eu sunt un om care am condus un Guvern, ştiu ce înseamnă şi rolul unui prefect. Am tot respectul pentru domnul Berbeceanu îşi face treaba şi e important să poată să şi-o facă până în ultima zi”, a declarat Dacian Cioloș, într-un interviu la Prima Tv, difuzat duminică.

Liderul USR-PLUS a mai susținut că „domnul Berbeceanu, ştiu, acum am aflat, săptămâna aceasta, că e membru PNL. Nu e o problemă, că asta nu înseamnă că are mai puţine calităţi, dar am luat decizia că funcţia revine PLUS. PNL nu a luat Prefectura Bucureşti, că putea să o ia. A luat prefectura Sibiu, Bihor, a luat alte prefecturi”. 

Întrebat când va decide Alianța ce se întâmplă la Prefectura Capitalei, Cioloș a declarat că „nu ştiu când decidem, o să vedem în perioada următoare cum va fi. Sunt acum alte priorităţi. Lucrurile funcţionează acolo, cât de cât, nu e asta o urgenţă”. 

Anterior, la începutul lui februarie, când în spațiul public s-a anunțat că Alianței USR-PLUS îi revine șefia Prefecturii Capitalei, iar Traian Berbeceanu a anunțat că va pleca din fruntea instituției, Dacian Cioloș a declarat că „am văzut că domnul Traian Berbeceanu şi-a luat la revedere de la funcţia de prefect, după negocierile politice în care s-a stabilit unde numeşte prefecţi fiecare partid din coaliţia de guvernare. Eu ştiu că e un om care nu fuge la greu, aşa că nu înţeleg unde se grăbeşte să plece”, dând de înțeles că Berbeceanu și-ar fi putut păstra funcția. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here