Daily Mail | Discuții de urgență între Washington și Londra. Există temeri că Putin va detona un focos nuclear deasupra Mării Negre, ca demonstrație de forță

Sursa: mil.ru

Există îngrijorări serioase că Vladimir Putin va face o „demonstrație de forță nucleară”, scrie Daily Mail, care subliniază că ministrul Apărării, Ben Wallace, a zburat, marți, la Washington pentru discuții de urgență cu Pentagonul, oficialul de la Londra anulându-și o întâlnire cu parlamentarii.

O treime din Ucraina a rămas fără electricitate de când noul șef al forțelor de invazie, gen. Serghei Suvorikin, supranumit „Generalul Armaghedon”, a lansat o serie de lovituri cu rachete și drone.

Ca urmare, cel puțin trei locuitori au fost uciși, iar acum 1.162 de orașe sau sate din 16 regiuni ucrainene nu au curent electric. Totodată, mai notează Daily Mail, gen. Surovikin este suspectat de folosirea de arme în războiul din Siria.

Există temeri în creștere că președintele rus ia în considerare detonarea unui focos nuclear de putere redusă deasupra Mării Negre – după ce luna trecută a declarat că este pregătit să facă acest lucru pentru a apăra „integritatea teritorială” a Rusiei.

O sursă din sfera securității a declarat, pentru The Sun, că „amenințarea a crescut recent”.

Între timp, generalul Suvorikin a recunoscut că pregătește planuri de urgență pentru căderea Hersonului și a spus că va evacua întreg orașul dacă atacurile ucrainene continuă.

Ministrul britanic pentru forțele armate, James Heappey a declarat, luni, că „ne aflăm într-un moment în care astfel de conversații sunt necesare”.

O sursă din domeniul apărării a declarat, pentru The Telegraph, că e posibil ca întâlnirea lui Wallace cu oficialii de la Pentagon să se desfășoare în persoană din cauza preocupărilor legate de securitatea comunicațiilor dintre Pentagon și Ministerul Apărării.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a declarat că „secretarul Apărării se află la Washington DC pentru a discuta despre preocupări comune de securitate, inclusiv Ucraina. El va vizita omologul de la Pentagon și personalități de rang înalt de la Casa Albă”.

Un purtător de cuvânt al secretarului american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că au discutat despre „sprijinul în curs acordat Ucrainei die către celor două națiuni ale noastre, precum și despre importanța continuă a cooperării transatlantice și regionale de securitate, în lumina atacului Rusiei din Ucraina”.

Daily Mail mai notează că discuțiile de urgență ale ministrului Ben Wallace au avutloc înaintea furnizării de noi sisteme NATO, care vor consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei împotriva atacurilor rusești asupra civililor, cu drone și rachete kamikaze.

O lege nescrisă pe care nici Rusia nu o poate depăși: terorismul supraviețuiește, dar teroriștii nu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here