Daimler se pregătește să dea afară 1100 de șefi din toată lumea

Mercedes-Benz

Daimler AG, compania-mamă a Mercedes-Benz, se pregătește să dea afară 1100 de șefi din toată lumea, ca să reducă din costuri. Numărul reprezintă circa 10% din managementul firmei, a scris Reuters care citează Suddeutsche Zeitung.

Informația s-ar regăsi într-o circulară a comitetului muncitorilor Daimler, consultată de ziarul german. Comitetul a refuzat să comenteze.

Concedierile ar fi incluse în strategia de eficientizare a noului CEO al firmei. Un anunț oficial ar urma să fie făcut cel târziu pe 14 noiembrie, când Ola Källenius, numit în fruntea Daimler în mai, ar trebui să-și prezinte planul.

„Suntem angajați într-un dialog constructiv cu reprezentanții salariaților și nu dorim să comentăm speculații” este răspunsul pe care Reuters l-a primit de la Daimler.

Gigantul german are în vedere mai multe măsuri astfel încât diviziile de automobile, camioane și autobuze să rămână competitive în viitor.

Sub umbrela Daimler se află, printre altele, Mercedes-Benz, Maybach, Smart, AMG, Setra (autocare), Freightliner (camioane americane) și Mitsubishi Fuso

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here