Dăncilă: Guvernul va adopta HG privind alocarea către primării a fondurilor din PNDL

Premierul Viorica Dăncilă anunţă că Guvernul va adopta, luni, hotărârea privind alocarea către primării a fondurilor din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), hotărâre care nu a intrat în dezbaterea Executivului în şedinţa de vineri. Totodată, Dăncilă spune că în CEx se va stabili dacă PSD va merge la a doua rundă de consultări cu preşedintele Klaus Iohannis.

„Luni vom face şedinţă şi vom da şi această hotărâre de guvern. Mai era un pic de lucrat la Ministerul Finanţelor. Luni vom da această hotărâre de guvern”, a afirmat Viorica Dăncilă, vineri, întrebată fiind când se vor aloca banii către administraţiile locale. Iniţial, Dăncilă afirmase, joi seara, într-o emisiune la România Tv, că doreşte să dea hotărâre de guvern pentru achitarea tuturor facturilor aferente programelor PNDL 1 şi PNDL 2, susţinând că îi este „frică de faptul că viitorul Guvern va întrerupe acest program”. 

Hotărârea de guvern privind alocarea de fonduri celor două programe nu a intrat însă pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de vineri. Întrebată dacă va merge la a doua rundă de consultări cu preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele PSD a spus că cel care va decide este Comitetul Executiv Naţional al partidului. 

„Vom hotărî în CEx. Dar eu cred că domnul preşedinte trebuie să ia hotărârea să ajungă la un consens cu partidele din Opoziţie”, a spus ea. De asemenea, Dăncilă a spus, răspunzând unei întrebări, că membrii PSD vor decide dacă partidul va susţine sau nu în Parlament un guvern PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here