Dăncilă, pe tocuri în Ferentari. Cum reacționează când o jurnalistă invită alaiul PSD să vadă cum trăiesc oamenii printre șobolani

Premierul-demis Viorica Dăncilă a făcut, duminică, o vizită electorală în cel mai sărac cartier din București – Ferentari. Dăncilă a fost însoțită de Eugen Teodorovici și de primarul Sectorul 5, Daniel Florea. 

Ajunsă în Ferentari, Viorica Dăncilă și alaiul său au fost interpelați de jurnalista Diana Oncioiu. Aceasta i-a atras atenția premierului că la câțiva pași de locul pe unde se plimbă alaiul PSD există oameni care trăiesc în beciuri, alături de șobolani.

Jurnalista nu a apucat să vorbească foarte mult, fiind bruiată de Teodorovici și primarul Sectorului 5, care a catalogat-o drept agresivă.

Redăm mai jos întreg mesajul jurnalistei, așa cum a fost postat pe Facebook:

„Viorica Dăncilă este președinta unui partid care administrează Sectorul 5 de aproape 20 de ani. Timp de patru mandate puterea a fost la Marian Vanghelie. De trei ani de zile primar este Daniel Florea, omul care vede în sectorul său doar instituțiile (Catedrala, Parlamentul, Palatul Cotroceni), oamenii mai puțin. Azi Viorica Dăncilă, edilul Florea și ministrul Eugen Teodorovici au făcut o vizită de campanie pe Calea Ferentari 72, unde primăria a deschis o baie și o spălătorie publică.

La 20 de metri de locul care dă bine la poza de campanie sunt blocurille în ale căror beciuri locuiesc oameni. Oameni și șobolani. În aceste beciuri au murit în 2006 patru copii. Pentru că traiul într-un spațiu care nu a fost destinat locuirii nu este niciodată sigur. Suprafața unei boxe variază între 4 și 9 metri. În unele cazuri oamenii au mai spart zidurile și din două boxe au făcut una. În urmă cu trei ani i-am prezentat primarului Daniel Florea situația de pe Calea Ferentari 72. A refuzat să discute subiectul. Beciurile sunt și în acest moment locuite. De oameni și șobolani.

Am întrebat-o pe doamna Dăncilă dacă e la prima vizită în Ferentari. A spus că a mai fost. Nici nu a apucat bine să termine răspunsul că Eugen Teodorovici a intervenit imediat pentru a sublinia că domnia sa locuiește în Ferentari. Reiau mai jos dialogul care a urmat.

Eu: Știți atunci și de blocurile de la 20 de metri de aici unde oamenii stau în beciuri.

Teodorovici: Știu de toate blocurile. Nu, nu în beciuri.

Eu: Ba da.

Teodorovici: Sunt condiții…

Eu: Sunt oameni care stau în beciuri. Mergem acum dacă vreți să vedeți.

Teodorovici: Stați puțin că aici îl avem pe domnul primar.

Eu: Credeți-mă că știu subiectul. I-am scris domnul primar. Dar putem merge să vedeți.

Teodorovici: Sunt încă în România condiții care trebuie crescute.

Eu: Beci înseamnă 4mp, beci înseamnă loc de depozitat lucruri pe care nu le folosiți. În aceste beciuri au murit acum câțiva ani de zile copii. Acele beciuri trebuiau evacuate de mult.

Teodorovici: Imediat vă spune domnul primar.

Dăncilă: Dacă dvs. vreți să și ascultați cred că primarul….

Eu: Am trimis solicitare și nu mi s-a răspuns.

Dăncilă: Cred că aceste lucruri țin de Primăria Sectorului 5 și primarul vă va da răspunsurile.

Eu: Când? Le-am cerut acum trei ani de zile.

Florea: Lăsați că le-ați cerut și vi s-a răspuns și sunteți la fel de agresivă ca atunci.

Aș fi vrut să-i spun doamnei Dăncilă că o fi treaba primarului, dar e totuși și treaba domniei sale să știe ce se întâmplă într-un cartier în care a venit să-și bifeze poza de campanie. Ghetoul de pe Livezilor e la doi km de locul vizitat de candidata la președinție. Dar ghetoul și oamenii lui strică poza”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here