Datele privind inflația au tras în jos principalii indici bursieri europeni

Sursa: Pxfuel

Principaţii indici bursieri europeni au închis luni în scădere, în urma datelor referitoare la accelerarea inflaţiei în unele dintre cele mai mari economii din regiune, în timp ce bursele din Marea Britanie şi Statele Unite au fost închise pentru sărbători, transmite CNBC, preluat de News.ro.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,7%, retrăgându-se de la un maxim istoric atins săptămâna trecută. CAC 40 al bursei din Paris a coborât la rândul său cu circa 0,7%, în timp ce indicele spaniol IBEX a scăzut cu 0,9%.

La Milano, indicele FTSE MIB a închis în stagnare. În Marea Britanie este zi liberă pentru bănci, în timp ce Statele Unite comemorează Memorial Day, bursele fiind închise.

Indicele german DAX a fost tras în joc de Deutsche Bank, ale cărei acţiuni au scăzut cu până la 2% şi au închis în declin cu 1,3%, în urma informaţiei că Rezerva Federală a Statelor Unite este îngrijorată de practicile băncii în domeniul prevenirii spălării banilor.

Scăderile au avut loc în urma plublicării datelor referitoare la inflaţie în ţări precum Spania, unde inflaţia a atins cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani.

Preţurile de consum din Spania a crescut în luna mai cu 2,4%, în termeni anuali, potrivit datelor semnal publicate de Institutul Naţional de Statistică.

În Germania, inflaţia a atins în luna mai 2,5%, în termeni anuali, întărind aşteptările legate de accelerarea inflaţiei pe continent.

Inventarea viitorului – uşa deschisă de pandemie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here