David Popovici – patru probe, patru medalii de aur

Finala de 400m liber la campionatele nationale de inot in bazin de 50m pentru seniori, tineret si juniori, in Otopeni, 19 aprilie 2024. Inquam Photos / Stefan Constantin

David Popovici a câştigat, sâmbătă, medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot în bazin de 50 m pentru seniori, tineret şi juniori I-II, competiţie care are loc la Otopeni. Este a patra medalie de aur obţinută de Popovici la actuala ediţie, potrivit News.ro.

“Sunt foarte mulţumit. Cred că n-am mai coborât de aproape un an sub 48. Cred că da, sunt în grafic pentru JO. Mă bucur că am îndeplinit obiectivul principal la aceste campionate şi anume să mă calific la Campionatele Europene. Singurele obiective pentru JO sunt să dau tot ce am mai bun. Mai mult decât atât nu am ce să fac”, a declarat Popovici în direct la TVR Sport.

Pentru sportiv urmează Mare Nostrum în Barcelona şi Campionatele Europene din Serbia, iar apoi Jocurile Olimpice. ‘După aceea, o vacanţă binemeritată”, spune el.

Sâmbătă, la Otopenii, el a parcurs 100 m în 47 de secunde ş 86 de sutimi. Pe locul doi s-a clasat Patrick Dinu (49.16), iar pe poziţia a treia a terminat George Adrian Raţiu (49.53).

Zilele trecute, David Popovici a triumfat şi la 50 m liber, 200 m liber şi 400 m liber.

100 de zile până la Jocurile Olimpice de la Paris | PREVIZIUNI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here