De 18 ani, unul dintre torționarii lui Gheorghe Ursu scapă de închisoare, prin jocul amânărilor. Ce a invocat la ultima sa „victorie”

Tudor Stănică, unul dintre cei mai înspăimântători torționari ai regimului Ceaușescu, invocă – și astăzi – grave probleme medicale pentru a se sustrage de la executarea pedepsei primite în urmă cu 18 ani, potrivit Gândul.ro.

Sursa citată mai notează că, deși condamnat, în 2003, la 10 ani de închisoare pentru instigare la omor, fostul colonel a reușit să obțină amânare după amânare și se află, încă, în libertate.

Ultma amânare a venit acum câteva zile, din partea Curții de Apel București, până în 2022.

În 1985, pe vremea când era unul dintre șefii temutei Direcţii de Cercetare Penală, Tudor Stănică a ordonat unui deţinut de drept comun să îl ucidă în bătaie pe disidentul Gheorghe Ursu. De altfel, Marian Clită – cel care l-a bătut pe disidentul Gheorghe Ursu la ordinul colonelului Stănică – a executat 8 din cei 20 de ani la care a fost condamnat.

GÂNDUL.RO prezintă, ÎN EXCLUSIVITATE, informații-șoc din motivarea instanței de judecată în urma căreia torționarul Tudor Stănică a înregistrat o altă ”victorie” în instanță, obținând încă o întrerupere a pedepsei și susținând, prin intermediul avocatului său, că are o stare de sănătate precară. Practic, din actele medicale depuse la dosar reiese că fostul torționar se află ”cu un picior în groapă” și ”nu prezintă pericol pentru ordinea publică” dacă rămâne în libertate.

Articolul integral – AICI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here