De ce calcul incidenţei cazurilor de Covid nu include focarele? Explicaţia ministrului Educaţiei

Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, vineri, că introducerea focarelor în calculul incidenţei va afecta localităţile mici, transmite News.ro. ”Un centru de bătrâni sau un spital într-o localitate foarte mică va putea duce acea localitate direct în carantină”,afirmă ministrul, precizând, însă, că nu sunt multe astfel de situaţii.

Sorin Cîmpeanu a admis, vineri, într-o conferinţă de presă, că cu cât o localitate este mai mică, cu atat introducerea focarelor în calculul incidenţei va avea un impact mai mare.”Un centru de bătrâni sau un spital într-o localitate foarte mică va afecta mult rata de infectare şi va putea duce acea localitate direct în carantină, nu doar în în scenariul roşu care prespupune 3-6 la mie”, a afirmat ministru

Acesta a explicat, însă, că nu sunt foarte multe situaţii: ”Era vorba de o diferenţă de la 6 la 20 de localităţi mici care ar fi trecut în scenariul superior”.


Sorin Cîmpeanu a precizat că, după modificarea formulei de calcul, în oraşele mari impactul nu este foarte vizibil: ”În Bucureşti s-a crescut de la 2,4 la 2,42. Nu acesta este factorul determinant”.

De vineri, incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus cuprinde şi focarele dintr-o localitate. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here