Bolton, strategul dur al securității naționale americane, a fost demis de Trump

Sursa: Facebook

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat marți că i-a cerut demisia consilierului său prezidențial pentru Securitate Națională, John Bolton.

Decizia a venit în urma unor neînțelegeri provocate de sugestiile fostului oficial, potrivit explicației date de președintele american într-o postare pe Twitter.

„L-am informat seara trecută (luni seară – n.r.) pe John Bolton că nu mai este nevoie de serviciile sale la Casa Albă”, a scris Donald Trump pe Twitter.

„Am avut serioase neînțelegeri pe marginea multor sugestii ale sale”, a subliniat liderul de la Casa Albă.

La rândul său, John Bolton a postat un mesaj pe Twitter privind hotărârea lui Donald Trump. „M-am oferit să-mi dau demisia noaptea trecută, iar președintele Trump mi-a spus: «Hai să discutăm mâine despre asta», a scris fostul consilier pe rețeaua de socializare.

Noul consilier prezidențial pentru Securitate Națională va fi nominalizat săptămâna viitoare, a adăugat Donald Trump.

Neoconservatorul John Bolton a fost numit în martie 2018 în funcția de consilier pentru Securitate Națională.

Bolton s-a remarcat ca un adept al „liniei dure” în vremea administraţiei George W. Bush și un susţinător înfocat al forţei pe scena internaţională.

Lui John Bolton îi aparține celebrul concept de „Axă a Răului”, care avea să devină unul dintre pilonii esențiali ai arhitecturii de politică externă din primul mandat al lui George W. Bush.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here