Decizie World Athletics: Fără concurenţi transsexuali în probele feminine

Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism (World Athletics) a anunţat, joi, că sportivii transsexuali nu vor putea concura în competiţii feminine de elită, începând din data de 31 martie, dacă au trecut prin pubertatea masculină, relatează News.ro.

World Athletics a desfăşurat o perioadă de consultare cu diverse părţi implicate, în primele două luni ale acestui an, inclusiv federaţii membre, Academia Globală de Antrenori de Atletism şi Comisia Sportivilor, CIO, precum şi grupuri reprezentative pentru transgender şi pentru drepturile omului.

A devenit evident că există puţin sprijin în sport pentru opţiunea care a fost prezentată pentru prima dată părţilor interesate, care impunea sportivilor transgender să-şi menţină nivelurile de testosteron sub 2,5 nmol/L timp de 24 de luni pentru a fi eligibili să concureze la nivel internaţional la categoria feminină.

În prezent nu există atleţi transsexuali care să concureze la nivel internaţional în atletism şi, în consecinţă, nicio dovadă specifică atletismului cu privire la impactul pe care l-ar avea aceşti sportivi asupra echităţii competiţiei feminine în atletism. În acest context, Consiliul World Athletics a decis să prioritizeze echitatea şi integritatea competiţiei feminine înainte de incluziune, a precizat forul.

Consiliul a convenit însă să înfiinţeze un grup de lucru pentru 12 luni pentru a examina în continuare problema incluziunii sportivilor transgender.

 

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here