Deputatul FDGR, Ovidiu Ganț, anunță că nu a semnat pactul propus de premierul Viorica Dancila și precizează că refuză să discute cu premierul până când nu-și cere scuze public minorității germane „pentru calomniile debitate de diverși reprezentanți PSD”.

Reacția vine după ce premierul a salutat decizia grupului minorităților naționale din Camera Deputaților de a semna „Pactul pentru bunăstare” pe care l-a propus.

Stimați prieteni nu am semnat niciun pact cu Dancila și refuz să discut cu ea până când Guvernul, prin persoană prim-ministrului, nu-și cere scuze public minorității germane pentru calomniile debitate de diverși reprezentanți PSD și nu o demite pe numită Varga Dana, consilier de stat, pentru mizeria postată pe Facebook la adresa președintelui Klaus Iohannis și a minorității germane”, a scris pe Facebook deputatul FDGR, Ovidiu Ganț.

Dana Varga a distribuit pe Facebook un colaj de fotografii în care sunt sugerate asemănări între Klaus Iohannis și dictatorul nazist Adolf Hitler.

Premierul Viorica Dancila a făcut o declarație, luni, la sediul PSD, despre pactul pentru bunăstare pe care l-a propus partidelor, spunând că este îngrijorătoare atitudinea liderilor politici din ultimele zile și adresând un nou apel pentru semnarea acestuia.

Ea a salutat decizia grupului minorităților naționale din Camera Deputaților de a semna acest pact.

Orice abordare care nu are în centrul ei bunăstarea și interesul oamenilor este una nocivă și trebuie să dispară. Am fost prima care am semnat acest pact și l-am transmis tuturor partidelor. Salut decizia grupului parlamentar al minorităților naționale din Camera Deputaților de a semna pactul pentru bunăstarea tuturor cetățenilor români, indiferent de etnie”, a afirmat Dancila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here