Dictatura de la Phenian îl califică pe premierul japonez drept „omul cel mai prost din istorie” și „singurul idiot din lume”

Coreea de Nord l-a calificat pe premierul nipon Shinzo Abe drept „omul cel mai prost din istorie”, avertizându-l că în curând ar putea vedea o „adevărată rachetă balistică trecându-i pe sub nas”, relatează sâmbătă AFP şi Kyodo, potrivit Agerpres.

Noile critici nord-coreene vin după ce joi premierul japonez a condamnat lansarea de rachete balistice de către Coreea de Nord, subliniind că aceasta încalcă rezoluţiile ONU, în urma unui nou tir efectuat de Phenian în aceeaşi zi.

„Abe este singurul idiot din lume şi cel mai prost om din istorie dacă nu ştie să facă deosebirea între o rachetă şi un sistem de lansare de rachete multiplă. Abe s-ar putea să vadă ce înseamnă o adevărată rachetă balistică într-un viitor nu prea îndepărtat chiar sub nasul său”, afirmă într-un comunicat difuzat de agenţia nord-coreeană de presă KCNA un oficial de la Phenian, al cărui nume nu este precizat.

„Abe nu este altceva decât un imbecil perfect şi un pitic politic fără egal pe lume”, insistă oficialul nord-coreean.

Este a doua oară într-o lună când Coreea de Nord îl califică drept „idiot” pe prim-ministrul japonez.

Noua „luare de atitudine” vine după ce joi, potrivit Statului major sud-coreean, Phenianul a lansat două proiectile din provincia Hamgyong de sud, care au căzut în Marea Japoniei. Ulterior, KCNA a relatat că liderul nord-coreean Kim Jong Un a asistat la un test de „lansator de rachete multiple de foarte mari dimensiuni”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here