Celebrul profesor controversat Didier Raoult, care tratează pacienţii de Covid-19 cu hidroxiclorochină, considerat „omul de știință preferat al francezilor”, a acordat un interviu pentru Paris Match. „Vaccinurile nu sunt întotdeauna soluția potrivită. Găsirea unui vaccin pentru o boală care nu imunizează … este chiar o provocare idioată „, a spus profesorul Didier Raoult într-un interviu în exclusivitate pentru cunoscuta publicație franceză.

Profesorul Didier Raoult. Sursa foto: Paris Match

În debutul interviului, Didier Raoult arată că anual 2 milioane de oameni din lume mor din cauza infecțiilor respiratorii. ”În ianuarie 2017, în indiferența generală, gripa a ucis aproape 15.000 de oameni. Să așteptăm raportul Covid-19 cu privire la mortalitatea medie anuală a populației franceze [aproximativ 600.000 de decese] înainte de a califica situația drept gravă. (…)”, a declarat dr.Raoult.

Controversatul specialist, cunoscut pentru pozițiile sale clare, și-a dat avizul asupra cercetării și căutării sale frenetice pentru un vaccin, asupra gestionării crizei de sănătate din țara sa și asupra metodei sale preferate de tratament, inclusiv a celebrei hidroxiclorochine, despre care spune că este ”standardul de aur”.

Potrivit profesorului Raoult, dezvoltarea unui vaccin nu va rezolva problema. „Găsirea unui vaccin pentru o boală care nu imunizează … este chiar o provocare idioată. S-au cheltuit aproape 30 de miliarde de dolari pentru HIV; vedeți rezultatul! ”, denunță el.

Când nu știm cum să gestionăm o boală infecțioasă, căutăm vaccinul! Este deja o sarcină dificilă să ne vaccinăm corespunzător împotriva gripei, dar împotriva unui virus nou … ”, adaugă el. Potrivit acestuia, probabilitatea ca vaccinul să fie eficient este „aproape de zero”.

În ceea ce privește hidroxiclorochina, profesorul Raoult persistă. El amintește că medicamentul este „tratamentul standard” pentru infecțiile sistemului respirator. În ceea ce privește azitromicina, acesta este „cel mai prescris medicament din lume după aspirină”, declară controversatul expert pentru Paris Match.

Hidroxiclorochina este standardul de aur pentru pneumonie. Un studiu internațional privind siguranța tratamentului cu hidroxiclorochină, care va fi publicat în curând, demonstrează fiabilitatea acestei molecule. În ceea ce privește azitromicina, este cel mai prescris medicament din lume după aspirină … Unul din opt americani îl ia o dată pe an! Acest tratament este simplu ca bună ziua, de aceea irită”. 

Pornim de la un fapt: o boală fără leac. Reflecția este atunci banală. Ce medicament deja activ ar putea funcționa? Pe de o parte, avem hidroxiclorochina, eficientă in vitro [în laborator]. Pe de altă parte, un antibiotic, azitromicină, testat și studiat. Testele noastre dezvăluie eficacitatea lor asupra virusului atunci când sunt combinate.

Testele noastre dezvăluie eficacitatea lor asupra virusului atunci când sunt combinate”, insistă Didier Raoult.

-Paris Match: Ați fost în consiliul științific creat de Guvern. De ce l-ați lăsat brusc?

Nu putem duce un război cu oameni consensuali. Nu poți decide așa. Acești oameni nu știau despre ce vorbeau! (…) Nu există nimic fiabil științific în acest sens. Din partea mea, am făcut ceea ce trebuia făcut prin crearea clusterului infecțios, sunt pregătit și organizat. În 2003, am scris un raport despre riscurile epidemice, extras din observațiile mele despre reacția chineză la epidemia de SARS. Aici, în douăzeci de ani, nu au învățat nimic. Drept urmare, nimeni nu poate testa coronavirusul. Emmanuel Macron știe foarte bine acest lucru”, a concluzionat celebrul profesor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here