Direcțiile noului guvern – mesajul lui Nicolae Ciucă, din Parlament

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, s-a adresat Parlamentului joi, înaintea votului de învestitură, afirmând că partidele actualei coaliţii au trecut peste lucrurile care le separă şi au găsit lucrurile care le unesc, transmite News.ro.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a avut un discurs dur la adresa guvernării PNL, afirmând între altele că el nu va minţi niciodată că a învins pandemia. El a mai declarat că social-democraţii au fost nevoiţi să ia o decizie clară de a intra la guvernare, ”după doi ani pierduţi”. ”România se află într-un punct critic”, a spus Ciolacu, precizând că PSD nu fuge de responsabilitate şi vrea să repare ceea ce au făcut guvernările anterioare.

Discursul lui Nicolae Ciucă – AICI

”Aţi reuşit, domnule Ciolacu, ceea ce nici Ion Iliescu nu a reuşit, aţi scos PNL din istorie şi l-aţi pus la buzunarul de la piept al PSD”, a afirmat vicepreşedintele USR Dan Barna, criticând faptul că s-a înfiinţat un minister special pentru Gabriela Firea. ”De ce nu l-aţi chemat pe Liviu Dragnea să-i daţi Ministerul Justiţiei?”, a întrebat el.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit pentru a dezbate şi vota programul de guvernare şi lista Executivului Ciucă. Înaintea plenului, liderii coaliţiei au semnat acordul politic care va sta la baza alianţei.

DOCUMENT | Ciucă, premier până în mai 2023. Ce prevede acordul politic care va sta la baza coaliției PNL-PSD-UDMR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here