Kim Jong-un interzice paltoanele de piele, ca nord-coreenii să nu-i mai imite „look”-ul

Regimul de la Phenian le-a interzis nord-coreenilor să poarte trenciuri din piele, după ce articolul de modă a devenit preferatul dictatorului Kim Jong-un, relatează Daily Mail.

Purtată pentru prima oară de Kim în 2019, haina a devenit populară în rândul elitei nord-coreene, dornică să-și arate loialitatea față de Liderul Suprem și care își poate permite articole din piele naturală.

Însă imitațiile au început prolifereze recent în Coree de Nord, iar poliția de modă a fost desfășurată pentru a îi închide pe comercianții care le vând, pe fondul temerilor că ar putea leza aspectul vestimentar al lui Kim Jong-un, subminându-i astfel autoritatea.

[Poliția] spune că purtarea hainelor concepute pentru a semăna cu cele ale celor mai înalți demnitari” este o „tendință impură de a contesta autoritatea Demnitarului Suprem”, a declarat o sursă pentru Radio Free Asia.

Au instruit publicul să nu poarte paltoane de piele, precizând că doar partidul poate decide cine poate purta așa ceva.”

Imitațiile au început să apară pentru prima dată în luna septembrie a acestui an, când comerțul neoficial dintre China și Coreea de Nord a fost reluat, după o perioadă de pauză din cauza pandemiei de Covid-19.

Acest lucru a permis comercianților să înceapă să achiziționeze piele sintetică din care să facă paltoanele, potrivit Radio Free Asia.

Kim a apărut pentru prima dată într-un trenci de piele în decembrie 2019, în perioada în care negocia cu Donald Trump asupra programului nuclear al Coreei de Nord.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here