Directorul IML Iași, despre cauza morții celor doi frați din Coarnele Caprei: Este cu siguranţă o substanţă cu toxicitate foarte mare, dar nu ceva de stropit via

Medicii legiști au anunțat, marți, că cei doi frați din localitatea ieșeană Coarnele Caprei, unul de 1 an și jumătate, iar celălalt de 3 ani, care au murit sâmbătă la un interval de câteva ore, nu s-au intoxicat cu struguri tratați, așa cum a spus mama lor.

În urma primelor analize, a reieșit că este vorba despre o substanţă cu toxicitate foarte mare, cum ar fi otrava pentru rozătoare, potrivit Ziarul de Iași.

Legiștii nu au confirmat spusele mamei celor doi copii, au stabilit drept cauză preliminară intoxicaţia, însă substanţa care a cauzat decesul micuţilor este încă necunoscută.

Este posibil şi să fie o cale de pătrundere inhalatorie şi nu digestivă, iar asta va face lucrurile foarte greu de stabilit”, a declarat prof. dr. Diana Bulgaru-Iliescu, director al IML Iaşi, potrivit Ziarul de Iași.

Ipoteza că substanţa toxică a fost inhalată şi nu înghiţită este susținută de faptul că în stomacul unuia dintre copii a fost găsită o substanţă de culoare roz şi la niciunul dintre copii nu s-au găsit urme de struguri.

După ce am găsit în urma necropsiilor, după foile de observaţie, după istoric, este vorba despre o intoxicaţie. Este cu siguranţă o substanţă cu toxicitate foarte mare, un pesticid, posibil să fie o otravă pentru şoareci, rozătoare, avem nişte căi să ne dăm seama, dar încă nu am ajuns acolo, vom căuta în continuare. Nu este ceva de stropit via, cu siguranţă, garantez pentru asta, substanţele folosite în acest scop au toxicitate foarte slabă, nu pot să dea decât simptomatologie digestivă, nu deces. Este posibil şi să fie o cale de pătrundere inhalatorie şi nu digestivă, iar asta va face lucrurile foarte greu de stabilit”, a precizat directorul IML Iaşi.

Legiștii vor continua cercetările pentru a stabili cu exactitate care este substanța care a provocat decesul celor doi minori.

De asemenea, polițiștii au deschis o anchetă. Cei doi copii ar fi prezentat simptome încă de vineri, însă mama copiilor a sunat abia sâmbătă la 112, când starea micuților s-a înrăutățit. 

Poliţiştii au fost sesizat cu privire la decesul celor doi copii, iar cercetările sunt în curs”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. 

Cei doi copii locuiau împreună cu mama lor în timp ce tatăl lucra în străinătate.

Sursa foro: Ziarul de Iași

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here