Distanțarea socială dă roade: Olanda estimează o încetinire a ratei de transmitere; Germania se aşteaptă la o încetinire la mijlocul săptămânii viitoare

Directorul Institutului Naţional de Sănătate din Olanda (RIVM), Jaap van Dissel, a afirmat miercuri că, pe baza estimărilor acestuia, rata de transmitere a noului coronavirus în rândul populaţiei ţării s-a redus semnificativ, informează Agerpres, care citează Reuters.

Audiat în faţa unei comisii parlamentare, Jaap van Dissel a declarat că, potrivit estimărilor institutului, în prezent o persoană infectată transmite virusul doar unei alte persoane.

Aceasta înseamnă că „creşterea exponenţială a epidemiei, după toate probabilităţile, a fost stopată”, a semnalat Van Dissel.

Potrivit datelor RIVM, numărul cazurilor de infectare confirmate în Olanda a crescut marţi cu 17%, ajungând la 5.560. Cel mai probabil, aceste cifre reflectă contaminările produse la începutul lunii martie, înainte ca guvernul să decidă închiderea şcolilor şi interzicerea adunărilor publice.

Şi în Germania, preşedintele Federaţiei spitalelor (DKG), Gerald Gass, a declarat, pentru grupul media Funke, că rata de infectare este probabil să încetinească la mijlocul săptămânii viitoare.

„Pe termen mediu, ne aşteptăm ca rata de infectare să încetinească datorită distanţării sociale”, a afirmat Gass.

„Totuşi, aceasta nu se va reflecta în mod semnificativ în numărul infecţiilor înregistrate până la începutul spre mijlocul săptămânii viitoare”, a adăugat el.

Preşedintele federaţiei a mai precizat că, în prezent, în jur de 1.000 de pacienţi cu COVID-19 sunt trataţi la terapie intensivă în Germania. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here