Dmitri Bosov, baronul cărbunelui din Rusia, găsit mort. Anchetatorii vorbesc despre o posibilă sinucidere

Miliardarul rus Dmitri Bosov a fost găsit mort la domiciliul său dintr-o suburbie a Moscovei, iar oficialii ruși spun că ar fi vorba de o sinucidere, transmite Radio Europa Liberă.

Comisia de anchetă a anunțat miercuri că Bosov, în vârstă de 52 de ani, a murit în urmă cu o seară din cauza unei răni la cap produse prin împușcare.

Un pistol a fost găsit în apropierea trupului miliardarului.

Bosov era acționar majoritar și președinte al consiliului de administrație al grupului Alltek, care controlează producătorii de cărbune Siberian Anthracite, VostokUgol și alte firme.

Forbes estimează averea lui Bosov, care ocupă poziția 86 în topul celor mai bogați ruși, la 1,1 miliarde de dolari.

Agenția de știri RBC citează cunoscuți de-ai lui Bosov care spun că afacerile sale ar fi în criză încă de la începutul anului, când a început să-și mute activele și să concedieze angajați.

La începutul lunii trecute, Bosov și-a demis partenerul de la compania de cărbune VostokUgol, Alexandr Isaiev, pentru un presupus abuz de putere și delapidare. La rândul său Isaiev a făcut plângere pentru defăimare.

Pe 1 mai, un fost angajat al grupului Genius Fund, o firmă de investiții controlată de Bosov care activează în SUA într-o afacere cu marijuana legală, a înaintat o acțiune în civil împotriva lui Bosov, la Los Angeles, cerând daune de peste 1 million de dolari pentru o presupusă încălcare a contractului. Reclamantul, Francisc Racioppi, este un veteran al Forțelor Speciale ale Armatei SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here