Mihai Chirica. Inquam Photos / George Calin

Procurorii DNA de la structura centrală reiau o anchetă penală la Primăria din Iași. Judecătorii ieşeni au confirmat ieri redeschiderea urmăririi penale într-un dosar în care au fost verificate mai multe proiecte europene care s-au derulat în perioada 2007-2014, notează Newsweek.ro.

Într-un punct de vedere, Primăria susţine însă că cercetările fac referire la un singur proiect: Axa Est – Vest, cel în cadrul căruia a fost construit pasajul Mihai Eminescu şi în jurul căruia a izbucnit, în 2015, „scandalul traverselor”. Dosarul a fost clasat în martie 2019, dar, în noiembrie 2020, procurorul-şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate corupţiei a infirmat soluţia. Ulterior, a fost deschisă o acţiune în instanţă pentru confirmarea redeschiderii penale: după mai multe amânări, ieri a venit decizia judecătorilor.

Acţiunea DNA vine într-un moment în care imaginea Iaşului a avut deja de suferit în ultimele luni: primarul Mihai Chirica este dublu inculpat (trimis în judecată pentru abuz în serviciu în dosarul Skoda şi cercetat pentru „omisiunea sesizării” în dosarul „Zoiosu”), iar preşedintele Consiliului Judeţean Costel Alexe este sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de DNA că a primit mită 22 tone de tablă. Pe perioada derulării proiectului Est-Vest, actualul primar Mihai Chirica a fost director tehnic, apoi viceprimar.

Continuarea, în Ziarul de Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here