Inquam

Numărul accidentelor rutiere în Uniunea Europeană trebuie redus la jumătate până în anul 2030 şi voi depune toate eforturile pentru atingerea acestui obiectiv, a afirmat joi Adina Vălean, candidată la postul de comisar european pentru transporturi, în cadrul audierii sale în Comisia de transport şi turism a Parlamentului European (TRAN), informează Agerpres.

Vălean a făcut această declaraţie în prezentarea introductivă de 15 minute din cadrul audierii.

Răspunzând unei întrebări din partea unui eurodeputat spaniol, candidata la postul de comisar european pentru transporturi a subliniat că doreşte să fie cea care deblochează proiectul Cerul Unic European, care se află deocamdată într-un impas la nivelul Consiliului UE. ”Cerul Unic European trebuie să devină o realitate”, a spus Adina Vălean.

Pe de altă parte, Vălean a promis că va lua măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale celor care lucrează în sectorul transporturilor în Uniunea Europeană.

În timpul audierii, care se încheie în jurul orei locale 16:00 (17:00 ora României), sunt prevăzute 25 de întrebări din partea eurodeputaţilor: un minut pentru fiecare întrebare, urmată de două minute pentru răspunsul comisarului desemnat şi de o posibilă întrebare suplimentară, de cel mult un minut, din partea eurodeputatului, pentru care comisarul desemnat are la dispoziţie un minut pentru a răspunde.

Audierea, care va dura în total trei ore ore, va fi urmată de declaraţii de presă ale preşedintelui TRAN, eurodeputata ecologistă franceză Karima Delli.

Foto: Inquam Photos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here