Start vot | Prima secție de votare pentru alegerile prezidențiale a fost deschisă

ACTUALIZARE 8:50 – 200 de români au votat la secțiile din Diaspora. Cea mai mare prezență a fost la Melbourne, Sydney și Tokyo.

ACTUALIZARE 6:00 – Peste 100 de români din Diaspora au votat până la această oră. Cei mai mulți au mers la secțiile de votare din Australia.

A început procesul de vot și în Japonia.

A început votarea la #SecțiaDeVotare din Japonia pentru #AlegerilePrezidențiale2019 Secția de votare este deschisă la…

Publicată de Ambasada României în Japonia  在日ルーマニア大使館 pe Joi, 7 noiembrie 2019

Știrea inițială:

Votul în diaspora a început în Noua Zeelandă, secţia din Auckland fiind prima deschisă, dintre cele 835 organizate pentru alegerile prezidenţiale.

În premieră, anul acesta românii din afara ţării au la dispoziţie trei zile pentru a vota la urne.

Respectivele secţii sunt deschise astfel: vineri între ora locală 12:00 şi ora locală 21:00, iar sâmbătă şi duminică între ora locală 7,00 şi ora locală 21:00. Alegătorii care la ora 21:00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să îşi exercite dreptul de vot până la ora locală 23:59, a scris Agerpres.

Cele mai multe secţii de votare pentru români sunt în Spania – 143, în 99 de localităţi – o parte deschise în hoteluri, centre culturale, centre comerciale sau, de exemplu, în Guissona, în „Aventura Park”- un spaţiu dedicat evenimentelor pentru copii.

În Madrid, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a aprobat organizarea a nouă secţii de votare.

În Italia au fost aprobate 142 de secţii de votare, dintre care cinci la Roma, împărţite la Ambasadă, Consulat, respectiv Institutul Cultural Român. La Milano, pe lista AEP figurează trei secţii de votare, toate pe Via Oglio 20, unde este o şcoală.

În Germania, AEP a aprobat 79 de secţii de votare, iar în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord – 72, dintre care 18 sunt la Londra. Printre spaţiile în care va exista o secţie de votare, în Londra, se numără şi restaurantul „Dracula”.

Românii din Franţa pot vota la prezidenţiale într-una dintre cele 50 de secţii aprobate de AEP. Cinci dintre aceste secţii sunt în Paris. Toate cele trei secţii de votare stabilite pentru românii din Marsilia sunt în hoteluri, potrivit listei publicate de Autoritatea Electorală Permanentă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here