DOCUMENT | România – singura țară din Uniunea Europeană fără risc epidemiologic. Pe ce loc se ală țara noastră la numărul de noi infectări

În Uniunea Europeană, România și Kosovo au ajuns singurele țări care se află pe lista verde din punct de vedere epidemiologic, notează ziare.com.

Astfel, conform listei cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, publicată vineri, 10 decembrie, România, alături de Kosovo, sunt singurele țări din Europa care apar ca fiind fără risc epidemiologic.

Concret, incidența pe țară a României este de 1.1 infectări la mia de locuitori, în timp ce Kosovo se află la 0.1.

Vezi AICI lista completă cu incidența globală.

Românii, bulgarii și ucrainenii au fost catalogați drept „idioții Europei” de o publicație nemțească, întrucât foarte mulți refuză vaccinarea. Sub titlul „Idiotii Europei: De ce situația corona din Est escaladează masiv„, Hamburger Morgenpost a scris pe 29 octombrie despre ratele mici de vaccinare din România, Bulgaria și Ucraina.

Ziarul tabloid a descris situația dramatică din cele trei țări estice. „Cei care sunt într-o stare pe jumătate acceptabilă rămân pe scaun. Doar pacienții în stare critică primesc un pat, explică o asistentă într-un reportaj filmat, pregătind un scaun de birou deformat pentru un nou pacient. Un alt membru al personalului spune: Este un iad, ca într-un război. Unii pacienți se împing unii pe alții pe coridoare pentru a lua echipamentul de oxigen, relatează medicul Victoria Aramă. Ea califica situația din București drept apocaliptică.

*Pe ce loc se află România în clasamentul worldometer

Potrivit worldometers.info ,România se afla în urmă cu două zile pe locul 54 , la numărul de noi cazuri de Covid-19 depistate zilnic.

Pe primele locuri se află SUA, Germania, Franța și Marea Britanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here