Dr. Fauci suferă de o revenire a simptomelor Covid după tratamentul cu Paxlovid de la Pfizer

Anthony Fauci, consilierul medical șef al președintelui Joe Biden, a suferit o revenire a simptomelor Covid-19 după ce a luat Paxlovid, antiviral de  la Pfizer Inc., relatează Bloomberg.com.

În ciuda faptului că a fost complet vaccinat și stimulat de două ori (vaccinat cu patru doze -n.r.), Fauci a contractat Covid la începutul acestei luni și i s-a prescris medicamentul Paxlovid din cauza vârstei sale – 81 de ani – ceea ce îl expune un risc ridicat de a dezvolta complicații. 

După ce am terminat cele cinci zile de Paxlovid, am redevenit negativ la un test antigen timp de trei zile la rând”, a spus Fauci în timpul unui eveniment la Forumul Global pentru Sănătate al Foreign Policy. „Și apoi în a patra zi, ca să fiu absolut sigur, m-am testat din nou. Am redevenit pozitiv.”

Zeci de pacienți au raportat fenomenul, adesea numit ”rebound Covid” sau ”Rebound Paxlovid”, de revenire a simptomelor după ce au luat o cură completă cu medicamentul Pfizer. În timp ce directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a declarat în luna mai că medicii ar putea prescrie o a doua cură de tratament unor astfel de pacienți, autoritățile de reglementare a medicamentelor din SUA au spus că nu există nicio dovadă că repetarea tratamentului va ajuta.

Cu toate acestea, Fauci a spus că a început să ia o a doua cură de Paxlovid, după ce a experimentat simptome „mult mai rele decât în prima fază”. Acum aproape de finalizarea tratamentului oral de cinci zile, el a spus că încă îndură simptomele, dar se simte „rezonabil de bine”.

Cercetătorii de la Pfizer și din alte părți continuă să studieze fenomenul de rebound a simptomelor. 

Pfizer a oprit în această lună înscrierea într-un studiu al medicamentului a pacienților care nu prezintă un risc ridicat de boală severă, după ce pilula nu a atenuat simptomele. Studiul nu a reușit să demonstreze că medicamentul a redus simptomele Covid în rândul pacienților relativ sănătoși și nu a fost capabil să arate o reducere semnificativă statistic a spitalizării și a decesului. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here