Ducii de Sussex au început prost noua carieră. Marca lor, „Sussex Royal”, înregistrată de alții

sursa: The Royal Family / Facebook

Ducii de Sussex au început prost noua lor carieră, de după încheierea celei regale. Cei doi au plănuit să intre în afaceri și să-și asigure traiul și independența financiară în acest fel. Ei au și înregistrat o marcă, Sussex Royal, pe care o folosesc deja pentru pagina web și pentru contul de Instagram. Dar au fost o greșeală uriașă, de care alții au profitat.

Sussex Royal a fost înregistrată doar în Marea Britanie, nu și în alte jurisdicții. Așa că, pe fondul scandalului cu retragarea Prințului Harry și soției sale din calitatea de membri activi ai Casei de Windsor, unii afaceriști au profitat de neatenție.

Chiar în ianuarie a fost depusă o solicitare din Europa, iar ulterior Royalmount Spirits firma de băuturi spirtoase a înregistrat marca „Sussex Royal” pentru a vinde băuturi alcoolice şi articole sportive.

O altă solicitare a venit din California unde omul de afaceri Jared Folgeson a făcut acelaşi lucru în Statele Unite, deşi motivele sale nu au fost ghidate neapărat de nevoia de îmbogăţire. Potrivit publicaţiei The Sun, el ar fi dorit să dea astfel „o lecţie” Ducilor de Sussex pentru „a fi mai atenţi la detalii”, a scris Digi24.

De asemenea, ei ar putea pierde care partea de „royal” din nume. Ducii de Sussex au fost de acord să nu folosească apelativele de „alteță regală”, deoarece nu mai reprezintă Coroana, dar acestea nu le-au fost retrase. Deocamdată, detaliile înțelegerii dintre Prințul Harry și restul familiei lui nu au fost clarificate iar brandul ar putea fi inclus în discuții.

Numele „Sussex Royal” a fost înregistrat în vară în Marea Britanie ca să fie folosit pentru haine, birotică, cărți și campanii sociale, printre altele, a scris The Guardian. Ca să evite eventualele conflicte de interese, marca ar putea fi păstrată doar pentru activități caritabile, a sugerat David Haigh, director al Brand Finance, o companie care estimează valoarea unor branduri. Brand Finance face un raport anual despre valoarea monarhiei pentru britanici și câți bani aduce Coroana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here